Tilstandsrapporten sikrer dig når du sælger dit hus

Når du skal til at sælge dit hus, så bør du huske at få lavet en tilstandsrapport.

Tilstandsrapporten hjælper dig med mange ting, når du skal sælge. Herunder får du et overblik over alle de fordele, der følger med en god tilstandsrapport.

Tilstandsrapporten er din sikkerhed som sælger

Når du sælger dit hus, så er det vigtigt, at du sørger for din egen sikkerhed. Der er nemlig flere ting, der kan gå galt både før, under og efter et salg.

Tilstandsrapporten kan være med til at sikre dig, når du sælger dit hus. Tilstandsrapporten gør det nemlig muligt for dig at tegne en ejerskifteforsikring. Ejerskifteforsikringen gør, at du ikke kommer til at hæfte for evt. omkostninger til udbedring af fejl, skader og mangler, der opdages efter salget.

Når du har en ejerskifteforsikring, så dækker forsikringen disse udgifter istedet. Forsikringen koster ikke meget – men det er et krav for at få denne forsikring, at du har fået udarbejdet en ny, gyldig tilstandsrapport for huset.

Hvis du ikke har en tilstandsrapport

Hvis du ikke har en tilstandsrapport, så kan det få konsekvenser for dig som sælger. Hvis køberen af huset, efter en handel, finder fejl og mangler ved huset, som skal udbedres, og som køber ikke er blevet gjort ordentligt opmærksom på under handlen, så kan du som sælger stævnes for omkostningerne til udbedringen af disse fejl og mangler. 

Med andre ord: Du risikerer simpelthen at komme til at punge ud efter du har solgt din bolig. Og i værste fald kan det være mange tusinde kroner, som du skal betale til køber for udbedring af skader.

En tilstandsrapport får huset solgt (hurtigere)

Hvis du gerne vil have huset solgt, og huset solgt hurtigt, så kan en tilstandsrapport også hjælpe dig med det. 

Tilstandsrapporten er købers garanti for, at huset ikke har flere fejl, mangler og skader end du har ladet dem fortælle. Tilstandsrapporten er nemlig udarbejdet af en uvildig byggesagkyndig, der er beskikket af myndighederne. Den byggesagkyndige har ikke nogen part i hverken købers eller sælgers sag.

Selvfølgelig er tilstandsrapportens hjælp i salget betinget af, at tilstandsrapporten kan fortælle noget godt om huset. Hvis huset er fyldt med K3’ere (altså, tilstandsrapportens dumpekarakterer), så kan tilstandsrapporten godt gøre det sværere at komme af med huset.

Du kan bruge tilstandsrapporten til at lave forbedringer

Når du har fået en tilstandsrapport, og du ikke er tilfreds med den, så kan du bruge den som springbræt til at udføre forbedringer af dit hus. Tag fat på nogle af de mere kritiske skader og fejl, og få dem udbedret. 

Når du har gjort det kan du med fordel få inspiceret dit hus igen, og få rettet til i tilstandsrapporten.

Du kan læse langt mere om tilstandsrapporten på siden her. Her kan du også se priser, hente tilbud og meget mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *