Synes du boligjagten kan virke uoverskuelig? Din boligrådgiver står klar til at hjælpe dig gennem den omfattende proces

Er du ved at tage det næste store skridt i livet, som er at vil købe sit første hus? Det kan være en skræmmende proces – især hvis det er første gang, man skal gøre det. Det er heller ikke uden bekymringer, fordi hvordan ved man, at man ikke bliver snydt. Det kan være meget rart at have en sparringspartner med på sidelinjen, som kan være med til at sikre, at dit boligkøb forløber på bedste vis.

Hvad hjælper en boligrådgiver dig med?

En boligrådgiver kan blive din bedste ven i jagten på din drømmebolig. En boligrådgiver eksistensgrundlag er faktisk udelukkende dine interesser. Din boligrådgiver sikrer sig, at der ikke bliver løbet om hjørner med dig. Det kan jo som sagt være en omfattende proces at købe en bolig, fordi der kommer mange forskellige dokumenter, der skal læses igennem og det er ikke altid man forstår noget af det, der står skrevet. Det er her, at en boligrådgiver kommer dig til undsætning.

Deres fornemmeste opgave er, at sikrer dine interesser. Det skal forstås sådan, at vedkommende sikrer sig, at du er opmærksom op forbehold i købsaftalen, vedkommende formidler også de oplysninger som der kommer fra sælger og så kan boligrådgiveren også varetage korrespondancen med ejendomsmægleren. En boligrådgiver er altså med på sidelinjen og du kan trække i vedkommende, når du vil. Vedkommende giver dig et fuldt overblik over dit køb, men kan med fordel også forhandle diverse vilkår på dine vegne.

Hvad er en god idé at få hjælp til, når man køber bolig?

Når du køber din bolig uden en boligrådgiver, kan du risikere at overse visse faldgruber, som en erfaren boligrådgiver nemt kan spotte. Disse faldgruber kan bl.a. være boligens kloakforhold, og om disse skal ændres, om der er miljøforhold på grund, som du skal være bekendt med og opmærksom på og om selve boligen eller bygningen og de diverse installationer er godkendt eller registreret korrekt.

Derudover kan det være en god idé at få hjælp til en gennemgang af tilstandsrapporten. Det er en god idé, fordi det på den på måde bliver klart for dig, om der er detaljer, der får konsekvenser for dig som køber. Desuden er der også hjælp at hente, når det kommer til ejerskifteforsikringen. Faktisk kan der også være planer for det område din bolig ligger i, og det er noget din boligrådgiver vil informere dig om.

Hvad er forskellen på en ejendomsmægler og en boligrådgiver?

Forskellen på en ejendomsmægler og boligrådgiver er, at ejendomsmæglerens fokus lægger hos sælgeren og boligrådgiverens fokus lægger hos dig. Ejendomsmægleren har ikke pligt til at oplyse alt der omhandler boligen. Boligrådgiveren er derimod din superhelt her. Vedkommende sikrer sig, at du har indsigt i alt, der vedrører boligen. Hvis du dog føler sig sikker på dit boligkøb, men bare vil bruge din boligrådgiver til nogle enkelte ting, så kan du sagtens det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *