Husk at melde dig ind i en Fagforening og A-kasse som studerende

Mens du studerer, har du nogle vigtige valg foran dig. Du skal have styr på, hvad du vil med din uddannelse, og hvilket job du gerne vil have. Men du skal også være forberedt på, at du ikke nødvendigvis har et job, med det samme du står som nyuddannet.

Mange nyuddannede starter nemlig med at være jobsøgende og stå uden arbejde, den første tid som dimittender. Det er der ingen skam i. Men det er bare vigtigt, at du har forberedt dig på dette scenarie. 

Det gør du bedst ved at melde dig ind i en fagforening og en A-kasse, mens du studerer. For gør du det, har du nogle, der kan hjælpe dig med din jobsøgning, samtidig med at du også får dagpenge. På den måde kan du få det optimale ud af din jobsøgning, mens du er sikret økonomisk. 

Derfor er A-kassen og fagforeningen vigtig for dig som studerende

Hvis du er studerende, er det vigtigt, at du melder dig ind i en A-kasse. Du skal nemlig være medlem af en A-kasse i mindst et år, før du er færdig med at studere, før du kan få dagpenge fra den første dag. Ellers skal du sidde i karantæne i en såkaldt karensperiode. 

Det kan være flere uger, afhængigt af hvor hurtigt du får meldt dig ind efterfølgende. Og det betyder, at du går glip af en del penge, og dermed får en markant lavere indtægt i den første tid som nyuddannet.

Det er der ingen grund til. Det er nemlig gratis at melde sig ind i en A-kasse og i det fleste fagforeninger, når du er studerende. Så du kan meldie dig ind helt uden risiko og uden, at det får betydning for din begrænsede økonomi som studerende.

I fagforeningen kan du tilmed få hjælp til din jobsøgning og karrieresparring. Det er noget, de fleste nyuddannede kan bruge, og det er også gratis. Du kan få hjælp til at vælge en god A-kasse og fagforening her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *