Skilsmisse – hvad gør jeg nu?

Skilsmisse er noget der rammer mange i vores samfund. Tallene fra Danmarks statistik viser, at omkring 35% af alle ægteskaber ender i skilsmisse. Det vil altså sige at lidt over en tredjedel ægteskaber, desværre ender i skilsmisse. Skilsmisse er hårdt for alle parter, og fører rigtig mange ubesvarede spørgsmål med sig. Samtidig med de mange følelsesmæssige bekymringer, som kan være svære nok i sig selv, følger der også en masse praktiske og økonomiske udfordringer med, som kan være svært at overkomme i en hård tid. 

Spørg om hjælp

Du har mange ting om ørene, og skal både huske at have dig selv med, og at være der for dine børn. Hvor man før var to personer til alt, er man nu kun én, og det medfører mange ekstra opgaver, som man måske ikke var klar over. Derfor er det vigtigt ikke at tage for meget på sine skuldre. Hjælpen er lige om hjørnet hvis man tør spørge efter det. Det kan både være hjælp fra familie og venner, men altså også professionel hjælp. Det kan også være rart for den ene part at beholde sin base, i det hjem man allerede bor i, så man ikke oveni skilsmissen, også skal flytte. Det kan også være en stor tryghed, hvis man har børn, som kan få lov at beholde deres hjem, og det derfor ikke er alt der skal ændres på én gang. Men hvordan gør man overhovedet, hvis man ønsker at blive boende?

Sådan bliver du boende

Man overtager altså huset, hvilket foregår ved, at den du eller din tidligere partner overtager alle forpligtelser forbundet med huset. Som udgangspunkt, har man, som ægtefæller, ligedeling af formue, hvilket også vil sige at i hver især ejer halvdelen af boligen. Efter beslutningen er taget, skal du økonomien på plads gennem din bank, og det kræver selvfølgelig at du har midlerne, til at betale for din tidligere partners halvdel af boligen.

Dette skal ordnes i forbindelse med at boligen atter skal tinglyses, så det nu kun er dig der står som ejer af huset. Det er mange bolde at holde i luften, og derfor er hjælpen kærkommen. Ved udarbejdelse af et Skilsmisseskøde, står advokaterne for alt kommunikation mellem jer og banken, samt tinglysningsretten. Så det eneste du skal fokusere på, er at komme videre med livet, og så står advokaterne for alt det praktiske.

Det betyder at du kan spare tid på alt det praktiske og økonomiske, og fokusere på de ting der rent faktisk betyder noget, som fx dine børn, og dit eget mentale helbred. Det kan måske virke voldsomt at inddrage advokater i skilsmissen, men det er altså ikke som man ser det i diverse amerikanske komediefilm med utallige dokumenter og skænderier. Det er slet ikke så dramatisk som det lyder. De er bare en god hjælpende hånd, som er der for, at man gnidningsfrit kan gå hver til sit, så det er egentlig en hjælp for begge parter af skilsmissen. Så slipper man også for en masse opkald, frem og tilbage mellem jer og banken.

Skriv et svar