Sådan lykkes du med at male din radiator

Gamle, slidte radiatorer med afskallet maling kan nemt få et rum til at virke forfaldent og give et helt hjem et lidt træt udtryk. Men bare rolig! En ny omgang maling kan gøre underværker for en gammel radiator og få den til at virke som ny. Følg rådene herunder og giv din radiator nyt liv.

Vælg den rette maling

Hvad end du skal male vinduer, vægge eller radiatorer, er det vigtigt at vælge den rigtige maling. Og med radiatorer er det faktisk endnu vigtigere: Hvis du vælger en maling, der ikke kan tåle de høje og skiftende temperaturer, risikerer du at malingen bobler op og så er dit arbejde spildt. Spørg din lokale malermester til råds, så du får en maling, der er lavet til radiatorer. Vær også opmærksom på, at forskellige typer radiatorer når forskellige toptemperaturer. Desuden er der forskel på radiatorernes udformning, hvilket kan have betydning for, hvordan du mest effektivt maler dem. På de gammeldags radiatorer med mange detaljer og lameller kan det være en fordel at spraymale, da det kan være et stort arbejde at male dem med pensel.

Skal radiatoren tages af?

Hvis det overhovedet er muligt, anbefales det klart at lade radiatoren sidde på. Det er et besværligt arbejde at få den af, og hvis du ikke har erfaring med det, er det sandsynligvis nødvendigt at betale en professionel for at klare det for dig.

Rengør og slib – grundigt

Når der skal males, er det altid vigtigt at gøre forarbejdet ordentligt. Hvis radiatoren stadig hænger på væggen, skal du sikre dig, at den er slukket. Radiatoren skal rengøres grundigt med grundrens så alt fedt, snavs og støv kommer af. Herefter skal der slibes, så malingen kan hæfte. Slut af med at tørre efter med en hårdt opvredet klud, så du ikke har slibestøv på radiatoren. Hvis der er rustpletter, skal de slibes grundigt væk.

Begynd malerarbejdet

Inden du maler med den rigtige maling, bør du bruge grunder. Hvis der var rust på radiatoren, bør de områder, som var plaget af det, dækkes med rusthæmmende grunder. På resten af radiatoren kan du bruge almindelig grunder.

Og så er det tid til selve malingen. Uanset, om du vælger at male med spraymaling eller rulle og pensel, er fremgangsmåden den samme. Start med at male hele radiatoren. Vær opmærksom på, at malingen ikke løber. Lad det tørre (tørretiden afhænger af malingen, spørg det sted du købte malingen) og slib let efter. Tør af med en hårdt opvredet klud og mal herefter igen. Hvis to lag ikke dækker, kan du gentage processen.

Hvis du følger ovenstående, vil du have en nymalet radiator, som forbedrer hele rummets udtryk. Hvis du ikke har mod på selv at kaste dig ud i malerprojekter, kan du altid få hjælp hos en professionel maler. Find en maler, som er eksperter i maling for private.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *