Konkurskarantæne – hvad nu?

Er du havnet i en situation, hvor du er blevet idømt konkurskarantæne og kan du ikke se hvorfor at det skal være sådan, så er det heldigvis ikke sådan at du bare skal affinde dig med dette, for der er hjælp at hente udefra. 

Konkurskarantæne skærper dine muligheder for en periode 

Når man bliver pålagt konkurskarantæne, kan der være tale om at din virksomhed har måtte gå konkurs af forskellige årsager og i denne forbindelse har kurator pålagt dig konkurskarantæne fordi der måske har været tale om mangelfuld bogføring, gæld til det offentlige i form af moms og skatter eller noget helt tredje. 

At være pålagt konkurskarantæne vil betyde at du ikke må deltage i nogen form for ledelse indenfor den periode der fastsættes og som udgangspunkt er i 3 år. Selvom at konkurskarantæne kan pålægges bestyrelsesmedlemmer, ledelse eller ejere i en virksomhed med begrænset hæftelse, altså et ApS eller et anpartsselskab gælder karantæne også for deltagelse i andre former for virksomheder.  

Det vil altså betyde at der heller ikke kan være tale om at du indgår i nogen ledelse eller bestyrelse for en enkeltmandsvirksomhed i karantæneperioden. 

Skaf en dygtig advokat der har erfaring med sager om konkurskarantæne 

Hvis du slet ikke er enig i at denne karantæne er berettiget dig, så kan du heldigvis ligesom i alle andre situationer klage over afgørelsen. Slå koldt vand i blodet og kontakt en advokat, der har erfaring med sager der handler om konkurskarantæne. 

Det der vil ske, når du kontakter en advokat der har erfaring indenfor området er, at der vil laves en vurdering af din sag. Dette er ikke noget der koster penge, men en vigtig del i processen for at kunne se om du har en god sag foran dig.  

Det advokatens mål vil være er at få dig helt frikendt og her ved advokaten præcis hvad der skal gøres for at hjælpe dig igennem processen.  

Skriv et svar