Hvor mange sider udskriver min printerpatron?

Hvor mange sider udskriver min printerpatron?

Printerproducenterne skriver tit et antal sider på alle blækpatroner, men passer det tal?

Ja, hvis du udskriver på samme måde som de gør i deres test. Problemet er bare at det gør du ikke. Du får langt fra det antal udskrifter som de skriver.

Jeg plejer at sammenligne det med biler. Producenterne skriver, at deres bil køre 22 km/l. Når du så køre ud fra forhandlerne, så kan du kun få den til at køre 14 km/l. Mens andre får samme bil til kun at køre 16 km/l.

Det er fordi vi er forskellige.

Bilproducenten har testet i et lukket testcenter, uden brug af andet udstyr, som f.eks. radio, varme i sæder osv. Når vi så kommer ud og køre, så har vi alle forskellige køremønster og brug, som giver forskellige antal km/l.

Det er det samme med printerpatroner. Forklaring følger.

Producenterne køre ISO test – 5 procent farvedækning

Dette er den Internationale Standardiseringsorganisation (International Organization for Standardization) også kendt som ”ISO standard”.
De har en sammenlignes test, som bruger samme print hver gang, med en 5% dækning på papiret.
5% er næsten ingenting, husk på at et billede giver 100% dækning også falder antallet af udskrifter meget.

ISO standard giver et tal til at sammenligne forskellige printere og prisen for at skrive ud. Ikke et tal du kan bruge til andet.

Hvor meget er 5% dækning?

5% svare til ca. 2-3 linjer tekst på papiret (Alt efter tekststørrelse og type)

Så snart du udskriver billeder/grafik vil dit antal af udskrifter bliver meget mindre end det oplyste på pakken. Det kan nemt gøre at der står 400 sider på pakken, men du kun får 50 sider ud. Andre vil måske få 150 sider ud. Det kommer meget an på hvor meget der er på papiret.

Derfor skal du huske at, sideantal er kun estimeret, ikke en garanti.

De fleste printerproducenter bruger Den Internationale Standardiseringsorganisation testen til at vise deres antal udskrifter.

Konfirmationssange får dit antal sider til at falde.

I foråret når konfirmationerne skal i gang, så er der mange der får et chok.

Konfirmationssange sender nemlig dine printerpatroner på overarbejde, da konfirmationssange tit er fyldt med billeder og flag. Det bruger meget blæk og her kan du komme ud for at dit udskrivnings antal falder kraftigt.

Så det kan være en god ide, at tjekke sangen i gennem først og se om der er nogle billeder der kan fjernes.

Priserne på printerpatroner er meget forskellige.

Der er stor forskel på hvor du køber dit blæk og toner til din printer. Faktisk kan du komme til at betale 40 til 50% for meget for dit blæk.

I mange butikker tjener de ikke penge på at sælge dig en printer, derfor vil de gerne sælge dig blæk med. Det er her de tjener penge. Det kan du dog slippe for. Sig nej tak til sælgeren af printeren.

Derefter går du hjem på nettet og tjekker priser. Her kan du spare mange penge, selv med betaling af fragt, så er prisen tit langt under det du betaler i butikken.

En af disse online forhandler er Tonerland.dk, tjek deres side ud og se om du også kan spare penge på blæk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *