Lav lækker mad udendørs, og imponer dine bekendte ved næste grillaften

Kalder alle grillentusiaster. Her får du et tip til, hvordan du tager madlavningen til et nyt niveau, som med garanti vil imponere dem, du byder på middag. Med en rygeovn kan du lave lækker velsmagende mad, som klart vil få munden til at løbe i vand bare ved tanken.

Det er efterhånden blevet en passion for mange at grille i haven. Forår, sommer, efterår og vinter, ja faktisk i alt slags vejr, kan man finde grillentusiaster, som står klar til at lave maden ekstra god. Grillet mad har bare en anden smag, og det tilfører maden utrolig meget, når det har været på en grill, hvor det får en lækker røget smag.

Den smag kan du nu få muligheden for, at tilføre endnu mere af med en rygeovn.

Lækkert og smagfuldt kød, der imponerer

Du vil helt sikkert imponere dem omkring dig, hvis du anskaffer dig en rygeovn. Der er forskellige muligheder for, hvad rygeovnen kan bruges til. Rygeovnen har en funktion, hvor den varmrøge maden, og det giver lækkert, smagfuld mad, som klart vil få munden i vand. En anden funktion som rygeovnen har, er at den kan koldrøge maden. Det er en smart måde at tilføre din mad noget konservering, så det kan holde i lang tid. Det fungerer lidt ligesom i gamle dage, hvor man saltede maden. Væsken komprimeres i kødet, og derfor har bakterier svært ved at leve i kødet. Af den grund bliver holdbarheden forlænges.

Hvis du skal imponere dine gæster, så kan det klart anbefales, at du disker op med noget varmrøget mad. Maden tilføres en lækker smag og flot udseende, hvor kødet opnår en flot gyldenbrun farve.

Måden du ryger maden på er ved at hænge det op inde i rygeovnen, tilføre flis i bunden og tænde flisen. Herefter står maden og bliver røget i det lukkede rum. Der kan ikke bruges flis fra nåletræer, da det tilfører maden en grim smag af harpiks. Ellers kan der bl.a. anvendes flis fra bøg, eg og kirsebærtræer

Nyd en lækker aften i selskab venner og bekendte

Gå igang med at planlægge din næste aften i selskab med dem, der betyder noget for dig. Køb først den rygeovn, som passer til dit behov. Prøv den endelig af nogle gange, inden du inviterer gæster, for at du på den måde kan ramme plet, når det gælder. Placer rygeovnen et sted, hvor den kan ses fra bordet, så dine gæster ikke er tvivl om, hvad det er, du har haft gang i. Gør gerne lidt ekstra ud af borddækning, så den hyggelige stemning fuldendes. Imponer gæsterne med lækker mad, f.eks. noget lækkert oksekød fra rygeovnen sammen med noget lækkert mad fra grillen. Det kan være en sammensat ret af oksekød, hvidløgsflutes, grillede grøntsager og sovs lavet over grillen. For at sætte prikken over i’et, kan du lave en flot og smagfuld bowle med alkohol, så dine gæster hurtigt får et smil på læben. Når dine gæster ser rygeovnen, vil du med garanti opleve nogle imponerede gæster, og i vil uden tvivl have noget at tale om. 

Skriv et svar