Hvad er fodboldgolf?

Fodboldgolf er en voksende sport, der kombinerer fodbold og golf. Det følger golfprincipperne og søger at få en bold i et hul i de færreste spark, mens man undgår en række forhindringer. 

Reglerne er relativt enkle og følger golfreglerne. Ligesom golf er der dog regler for dit udstyr. Spillet skal spilles med en fodboldbold i reguleringsstørrelse 5.

Derudover er der ingen fodboldstøvler tilladt på banen. I stedet for skal man bruge almindelig sportssko/sko for ikke at skade banen. Du kan selv vælge hvilket tøj du skal bruge, men dog er det smart med noget sportstøj som du nemt kan spille i.

Brug ordentlig etikette, når du spiller, hvilket betyder at gå mellem skud og opretholde tempoet i spillet. Hvis din kugle ender i vandet, skal du hente din kugle, tage to skridt og slippe din kugle, mens du får et ekstra slag som straf på din score. Hvis din bold ender i en sandbunker, har du ikke lov til at tage  bolden op fra bunkeren, men du skal sparke i sandet.

Endelig når du er på greenen, må du ikke rulle bolden mod hullet med fodsålen. Du skal i stedet sparke bolden med enten ydersiden eller indersiden af ​​foden.

Du kan spille fodboldgolf mange steder i Danmark. På fodboldgolf.dk finder du en oversigt over samtlige fodboldgolfbaner i Danmark.

Fodboldgolf kan spilles af alle. Du behøver ikke at kunne spille fodbold eller golf for at kunne spille fodboldgolf. Du behøver heller ikke at være i god form, fordi man går rundt på banen i helt almindelig tempo.

Så fodboldgolf er noget som kan samle hele familien, og kan give mange timers underholdning. Der findes fodboldgolfbaner med 9 eller 18 huller. Hvis man er 4 personer på en 18 hullers bane, så tager det cirka 2 timer at gennemgøre banen. Mænd, kvinder og børn kan spille sammen, fordi der tages hensyn på de fleste baner til at f.eks. børn måske ikke kan sparke så langt. Det betyder, at de så må starte længere fremme på banen, og dermed kommer nemmere og hurtigere hen til hullet.

Fodboldgolf kan spilles i alt slags vejr. Banerne har typisk åbent fra Påske til Efterårsferien, og du kan spille fra morgen til aften. Priserne for at spille er forskellig fra bane til bane – de fleste steder har de en familie rabat.

Mange forbinder fodboldgolf med ferie – og hvis du er på ferie med din familie i Nordjylland og ønsker at spille fodboldgolf, så kan du finde fodboldgolfbaner i Nordjylland lige her

Fodboldgolf er også meget populært i udlandet, og det er faktisk en del proffesionelle spillere, men verdensmesteren i fodboldgolf – han er fra Danmark og hedder Anders Bollerup.

Mange steder kan man også holde fødselsdage, polterabender og firma arrangementer samtidig med at man spiller fodboldgolf. De fleste steder, kan man også købe øl og sodavand og låne en trækvogn så man kan hygge sig imens man går rundt på banen. Husk hvis det er solskin, skal du smøre dig godt ind i solcreme eller kan man godt blive forbrændt efter et par timer på banerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *