Gør din have babyklar – Det skal alle familiers haver have!

Venter du en lille ny eller er dit blot ved at nå en størrelse (2-3 år alderen), hvor barnet kan bevæge sig frit rundt i haven? Så er det på tide at ud får gjort haven babyklar så både du og baby får så meget som muligt ud af den. 

Selvom et barn kan få en masse timer til at gå på en græsplæne, så kan man lige så godt få gjort noget ved haven så den bliver lidt mere indbydende for din baby at benytte sig af. Det er både med til at udvikle barnet, men også blot med til at underholde. 

Gyngestativ

Noget enhver have burde have er en eller anden form for et gyngestativ eller blot en gynge. Hvis du har pladsen til et gyngestativ, så vil vi helt klart anbefale dig dette. Med et gyngestativ er der typisk både en form for et legetøj med nogle klatretårne samt en rutsjebane også er der selvfølgelig en eller flere gynger. 

 

Har du ikke plads til et helt gyngestativ kan man købe forskellige former for gynge der kan hænges op i træer og lign. Læs mere om babygynger her

Sandkasse (med låg)

Du har sikkert selv mange gode minder fra en sandkasse, og derfor anbefaler vi også at du giver dit barn en masse gode minder med en sandkasse i jeres hjem. En sandkasse kan danne grundlag for rigtig mange timers forskellig leg, og det er egentligt kun barnets fantasi der sætter grænser for hvad der er muligt. 

For at gøre det så let som muligt for dig og for at undgå diverse kattelorte i sandkassen, så anbefaler vi på det kraftigste at investere i en sandkasse med låg. På den måde kan du lukke sandkassen af, når dit barn ikke bruger den. Det er utroligt let og tager ikke meget mere end et par sekunder lige at ligge låget på. 

Badebassin om sommeren

Nu til en mere tidsbegrænset ting, men helt klart en investering værd! Et badebassin til haven! Et badebassin er virkelig forfriskende for dit barn at kunne dyppe sig i om sommeren, også kan det være med til at danne grundlag om rigtig mange timers god leg.

Alt efter størrelsen kan du som forældre også snildt enten tage en dukkert i det, eller om ikke andet få kølet fødderne ned efter en lang dag. Det er kun størrelsen og fantasien der sætter grænser her, langt de fleste børn har rigtig meget glæde af at lege i vand. 

Plads at boltre sig på

Sidst, men ikke mindst – så skal dit barn have plads at boltre sig på. Det hjælper ikke noget hvis barnet har en enkelt kvadratmeter at lege på. Børn skal have plads til at boltre sig på, enten i jeres egen have eller også ude i naturen eller på legepladsen hvis i bor i lejlighed. 

Hvis i bor i eget hus, så anbefaler vi at have en simpel have med masser af græs og plads at løbe rundt på i de år, hvor dit barn stadig leger selv.

1 thought on “Gør din have babyklar – Det skal alle familiers haver have!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *