Gør noget sundt for dig selv – og for moder jord

Det er betydeligt mere klimavenligt at få fat i økologisk bomuld fremfor den almindelige bomuld, da der bliver brugt betydelig mindre h2o i bomuldsmarkerne og på fabrikken der producerer bomulden. Der udledes også betydelig færre sprøjtemidler på markerne og hældes færre kemikalier i tekstilerne ved produktionen hos leverandøren. Det er altså både mindre skadeligt for din babys hud, samtidig med det også er godt for klimaet. 

Vil du træffe et bæredygtigt valg når du skal købe sengetøj, skal du træffe et valg om at købe økologiske tøjdele – og det skal også med fordel være GOTS certificeret, hvilket er en garanti for at det er fremstillingskæden fra start til slut hvilket er tilføjet en masse skrappe krav. Træffer du valg om økologisk bomuld som dit sengetøj, går du næppe ned på kvalitet – og sengetøjet behøver hellere næppe blive dyrere, da hvis ellers leverandøren køber store mængder nok, sagtens kan have ens priser som konventionel bomuldssengetøj. 

Der er vokset sig en bølgebevægelse af anderledes materialer indenfor de seneste år, hvor materialet som har slået mest igennem er bambus. Det fabelagtige ved materialet er, at bambusplanter vokser vældig hurtigt. Det {betyder|gør) at du får masser af bambusplanter til rådighed. Bambusplanten ernærer endda jorden som den vokser i. Det giver fremragende jord til at være fremragende som landbrugsjord. Bambus kan plante sig selv og kan gøre det, helt uden brug af unødvendig vækstmidler og kemikalier. 
Der har de forgangne par år været et pamperi af vores allesammens miljø igennem modeindustrien, som har produceret et overflod af tekstil, der snapt er blevet kastet ud igen. Det har udgjort behovet for os homo sapiens, at vi måtte forandre vores garderobe hyppigere end de fleste skifter underbukser. Det medfører at der nu bliver slynget kilovis af tøj ud, som kunne have været benyttet af nødstedte – noget bliver til Kirkens Korshær, men rigtig meget direkte i skraldespanden. Traditionel bomuld er en stor bebyrdning for vores allesammens miljø, da der bruges uanede mængder h2o i produktionen. 

Bambusviskose formår at være en forurener, i selve nedbrydelsen af bambus til viskose. Det udleder rigeligt med vand og kemi. Der er heldigvis nogle, som har opklaret den proces. F.eks. er alt bambusviskose som JBS udvikler udvundet i et “lukket kredsløb”. Der bliver 95% af alt vand kørt ind igen og alle de kemiske midler opsamlet – så intet ender i naturen. Skal du for eksempel køber de bambus underbukser du ser fra JBS, er de væsentlig mere bæredygtige end det konventionelle bambus viskose der er fremstillet hos andre. 

Læs mere på Rollingeguiden

Skriv et svar