Fra lav til høj risiko: Disse ting kan man investere i

Vi kan godt sige det med det samme: Denne artikel kommer til at handle om en række ting, du kan investere i som privatperson eller som virksomhed. Den er ikke skrevet som en anbefaling, og de forskellige risikovurderinger kan være ved siden af. De skal på ingen måder betragtes som værende officielle, og du bør under ingen omstændigheder foretage investeringer på baggrund af de “vurderinger”, der er blevet foretaget og skrevet om i denne artikel.

Alle investeringer sker på eget ansvar, og det er vigtigt, at du laver research før du investerer i noget. Gør du det, så kan du minimere din risiko betydeligt. Nu hvor vi har fået disse ting på plads, så kan vi gå i gang med vores lille oversigt.

 

Lav: Obligationer

Statsobligationer anses af mange for værende en investering med lav risiko. Man skal dog også huske, at inden for denne kategori er der individuelle vurderinger. Så selve kategorien kan anses for værende lav risiko, hvis man skulle tro på mange investorer, og så kan man differentiere yderligere inden for det felt.

Wikipedia har en oversigt over lande og deres kreditvurderinger. Selve vurderingerne er ikke udført af dem selv, men de har blot opsat det på en overskuelig måde, så du nemt kan sammenligne. Danmark har en meget god kreditvurdering.

 

Lav-Mellem: Aktier

Aktier anses af mange for at have en højere risko end statsobligationer. Man kan dog igen kigge på mange forskellige slags aktier, og så kan man opstille nogle med relativ lav, relativ middel og relativ høj risiko. Generelt snakker man dog om aktier (læs: store virksomheder med god indtjening) som værende lav til mellem risiko.

 

Høj risiko: Bitcoin

Ønsker man at påtage sig højere risiko, men så også et potentielt højere afkast, så skal man kigge på kryptovalutaer. Skal man vælge, hvad der af mange anses for værende et stabilt aktiv inden for denne kategori af høj-risiko investeringer, så vælger man bitcoin. Denne er “kongen”, og derfor køber mange danskere også bitcoin.

Det behøver ikke være svært at købe bitcoin med hverken kreditkort eller bankoverførsel. Har man stadigvæk udfordringer med det, så kan man læse en guide på hjemmesider som BuyBitcoin.dk. Dette er selvfølgelig ikke den eneste hjemmeside i Danmark, hvor du kan læse, hvordan du køber bitcoin, men det er en af de gode – dette er grunden til at denne bliver anbefalet til vores læsere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *