4 grunde til, at du bør skifte til en EV

Som følge af pandemien oplever forhandlerne en kraftig stigning i efterspørgslen efter nye biler, og i mange tilfælde drejer det sig om elbiler.

For mange mennesker betyder denne nye elektriske rejse, at de skal træffe velinformerede beslutninger. Holder du fast ved de samme valg med forbrændingsmotorer, eller omfavner du fremtiden med en elbil?

Dette år markerer en revolution i salget af nye biler, da bilproducenterne for første gang vil begynde at sætte CO2-udledningen for hver enkelt model i deres sortiment øverst på deres prioriteringsliste. EU’s forordning om et gennemsnitligt CO2-udslip på 95 g/km for bilparken betyder, at alle bilproducenter risikerer betydelige bøder, hvis de ikke når deres mål, og det vejer tungere end design, ydeevne og andre traditionelle salgsargumenter. Det betyder i sidste ende, at antallet af elbiler på markedet vil stige kraftigt – fremtiden for elbiler er på vej, så hvorfor ikke gøre det nu?

Her er vores 4 bedste grunde til at gøre det, hvis du overvejer at tage springet til elbiler i år!

 

Lave driftsomkostninger

Når du først har truffet valget om at købe en elbil, er de daglige driftsomkostninger betydeligt lavere, end hvis du skulle køre i en benzin- eller dieselmodel. Det er almindeligt, at en elbil sættes til opladning om natten som forberedelse til næste dag, så du vil bruge elektricitet til en lavere enhedspris, end du ville gøre i løbet af dagen.

Det anslås, at det kun koster et par pund at oplade en elbil fuldt ud derhjemme, hvilket er meget mindre end prisen for at fylde en bil op, så den kan tilbagelægge samme antal kilometer. Selvfølgelig afhænger denne omkostning af, hvordan, hvornår og hvor du oplader, ligesom når du fylder din bil op på forskellige tankstationer, men det vil stadig give dig over en tiendedel af det, du ville betale for benzin/diesel.

Du kan vælge at få installeret et særligt opladningspunkt i hjemmet, når du køber en ny elbil, så du kan oplade en elbil med et 40 kW-batteri fuldt ud for 4,80 £. Hvis du kører 200 miles, er det en pris på mindre end 3 pence pr. mile!

 

Smidig køreoplevelse

Den eneste lyd, som en elmotor laver, er en svag susen, så det betyder, at komforten er stor inde i kabinen. Det eneste, du vil høre på vejen, er dæk-, vind- og vejstøj, og hvis du kører i byen, vil alle tre være minimale.

Støjen fra elbiler er så minimal, at nogle producenter tilføjer lydgeneratorer for at sikre, at fodgængere og andre trafikanter er opmærksomme på deres tilstedeværelse, når de kører.

Mange elbiler er designet til at være komfortable i byen. Affjedringen skal være fast for at kunne bære batteriernes vægt, og komforten i kørslen supplerer den manglende støj. Batterierne er normalt monteret lavt i bilen, og elmotoren fylder mindre end motoren, så der er mere plads i passagerrummet end i en benzin-/dieselbil af samme størrelse. Find din billader her: https://www.billigladestationer.dk/ladestandere/

 

Høj rækkevidde i forhold til kilometertal

“Range Anxiety” er reel og er et udtryk, der ofte bruges, når man taler om grunde til ikke at vælge en EV på grund af bekymringer vedrørende batteriniveauer.

Faktisk kan du med en EV i 2020 komme meget langt med en EV. For eksempel giver Nissan LEAF e+ op til 239 miles, hvilket kan få dig fra London til Bristol og tilbage på en enkelt opladning, og der er stadig miles tilbage.

Når du skifter fra benzin/diesel til elbiler, skal du overveje, hvornår du sidst er løbet tør for benzin, og hvis du altid kører med fuld tank, er det ikke anderledes med en elbil. Du kan oplade en elbil om natten, så venter der en fuld opladning på dig om morgenen, eller du kan bruge de hurtige opladningspunkter, der findes på de fleste tankstationer og tankstationer, hvis du har brug for ekstra batteri, når du er på farten.

 

Nul emissioner

Elbiler giver nul emissioner, når de er på vejen. I byerne vil det faktum, at elbiler ikke producerer nogen emissioner, være med til at reducere CO2 og andre skadelige drivhusgasser.

Derudover har fine partikler, der kommer ud af biludstødninger, vist sig at være sundhedsskadelige. Ingen udstødning og røg er lig med ingen forurening.

Fuldt elektriske køretøjer er fritaget for Londons Congestion Charge, og det er sandsynligt, at andre byer vil indføre lignende ordninger i de kommende år som et incitament til at gå på elbiler.

Dette var vores 5 vigtigste grunde til at skifte til en elbil! Her hos FG Barnes har vi et udvalg af elbiler, som vokser med en betydelig hastighed i de næste kommende måneder. Hvis du er interesseret i en elbil, kan du vælge mellem modeller fra de fleste af vores franchiseselskaber, så du kan med garanti finde en stil, der passer til dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *