3 råd til når du skal bygge nyt

Når du skal i gang med dit nybyg er det vigtigt du har valg en arkitekt du er tryg ved. På et første møde du mulighed for at møde arkitekten. På sådan et møde kan du få en fornemmelse af om dit bygge projekt er interessant for arkitekten, eller om du blot er ”endnu en kunde”. Det er klart at fortrække en arkitekt det finder dit bygge projekt spændende. Lytter han/hun til dine ideer og skitser? Stiller arkitekten kritiske spørgsmål og kommer med input baseret på din ideer? Så har du fundet en god arkitekt.

Det første møde er også vigtigt af den grund at du her får sparring med en professionel arkitekt, så det er vigtigt også at lytte til ham/hende. De vil hurtigt spotte problemer med dit projekt, fx manglende vinduer/belysning. Beliggenhed på grunden og andre alm. Problematikker, sådan du hurtig kan danne dig et indtryk om dit projekt vil kunne lykkes og evt. med hvilke justeringer der vil være krævet.

Du vil også kunne få et groft skøn – der definere prisen – på projektet. Men først efter du har fortalt om dine ambitioner omkring kvalitet af byggematerialer mm. Det jo ikke lige meget om du vælger de billigste eller dyreste vinduer til dit byggeprojekt.

1. Vent med at snakke med banken før du har haft det første møde med arkitekten.

Efter første møde, vil du ofte rustet til at tage en finianseringssnak med banken. Derfor kan du lige så godt vente og spare det første møde med bankmanden. Banken vil alligevel kræve at du fremlægger et budget sådan de kan se hvad der er realistisk af budget.

2. Lad arkitekten komme med et ideoplæg.

Baseret på det indledende møde, vil det være en god ide at lave arkitekten komme med et ideoplæg. Der indeholder et egentlig skitse forslag. Her vil evt. begrænsninger på grunden og i lokalområdet blive gennemgået. Samt lokalplaner og kommuneplaner, samt ser-vitutter. Sådan det er taget højde for inden den egentlige skitsering.

3. Lad arkitekten indsende byggeansøgningen.

Når du har godkendt skitseforslaget, vil det være en god ide at lade arkitekten klargøre og opgradere skitsen til en egentlig byggeansøgning, sådan byggeriet kan ansøges i den pågældende kommune. Det er nemlig typisk også inkluderet at arkitekten så sørger for at færdigmelde byggeriet. Hvilket kræver at al den nødvendlige tekniske dokumentation indsamles som byggeriet påkræver iht. Bygningsreglementet (BR18).

Søger du mere information om bygge processen, sidder vi hos Nordpil Arkitekter klar til at hjælpe dig professionelt på vej.

 

Skriv et svar