13 ting, du måske ikke vidste om vinduespudsning

Vinduespudsning er en vanskelig opgave. Der er mange ting at tage hensyn til, lige fra hvilken type værktøj du bruger til, hvor ofte du renser vinduer. I dette blogindlæg vil jeg gennemgå 10 ting, som de fleste mennesker ikke ved om vinduespudsning.

Her får du 13 ting, du måske ikke vidste omkring dét at pudse vinduer:

1. Sørg for, at dine værktøjer, som du skal bruge (spand, svamp, skraber, og tørre klude) er helt rent rent, inden du går i gang med arbejdet.

2. Hvis der er pletter eller striber på dine vinduer efter rengøring, skal du bruge destilleret vand eller regnvand i stedet for vandhanevand for at sikre dig, at alle rester fra det beskidte vand er væk. Her taler vi om kalket i vandet, som godt kan sætte sig på ruden.

3. Du kan både bruge din skraber vandret og lodret, for at opnår et flot resultat.

4. Brug eddike til at fjerne kalkaflejringer, som er almindelige i områder med hårdt vand. Du kan også bruge citronsaft eller bagepulver til denne opgave!

5. Brug ikke papirhåndklæder til at rengøre vinduer. Ikke alene er der større sandsynlighed for, at disse genstande efterlader striber, men de er også meget grove mod glasoverflader.

6. Når du prøver at beslutte, hvilke værktøjer og løsninger du vil bruge til vinduespudsning, skal du altid afprøve dem først på et ubemærket område. Nogle rengøringsmidler kan beskadige visse typer overflader (vinyl , metal osv.)

7. Hvis du vil rengøre vinduer i lavere højde, skal du lægge nogle gamle klude rundt om vinduesrammen, så der ikke efterlades mærker, når du rengør. Du kan også bruge blå malertape til dette arbejde!

8. Når du bruger skrabere eller stænger, skal du sørge for, at de holdes i god stand (dvs. ikke sløv eller beskadiget) for at undgå ridser i glasset

9. Når du rengør indersiden af dine vinduesruder, skal du huske, at det er bedst at rengøre fra toppen og nedad.

10. Hvis du ønsker, at dine vinduer skal være helt rene og uden striber, skal du sørge for, at glasset er tørt, inden du rengør det. Hvis det stadig er vådt, når du forsøger at tørre det af med en klud eller svamp (hvilket ofte sker i fugtige områder), har alt dit hårde arbejde været forgæves!

11. Vask aldrig vinduer, når solen skinner, da det kun komplicere dine muligheder for at få flotte ruder.

12. Der er markant stor forskel på skraberne kvalitet, man kan købe. Skraberen afgør tit og ofte, hvor flotte ruderne bliver.

13. Vask dine vinduer hver 1-2 måned, for at gøre det så let for dig selv, som muligt.

Som du kan læse ovenover, er der mange ting, som man umiddelbart ikke tænker over, når man skal pudse sine vinduer i boligen. Nogen af rådene er brugbare, andre er ikke relevante for dig. Det vigtigste er dog, at du har det rette udstyr, som du synes, er godt, samt at du har fundet dig en god teknik, som opfylder dine behov. Resultatet er du alene om at vurdere, og hvis du synes, ruderne er rene, så er det ligegyldigt hvad naboen tænker. Hvis du ønsker en komplet guide til vinduespudsning, bør du læse mere om: “sådan pudser du vinduer“.

4 thoughts on “13 ting, du måske ikke vidste om vinduespudsning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *