10 ting du ikke skal gøre når du køber forlovelsesring

Når man skal købe en dyr forlovelsesring, har man som oftest rigtig man spørgsmål. De fleste spørgsmål er ofte, hvad man skal gøre og kigge efter, men ikke hvad man absolut ikke bør gøre. Her er de 10 mest typiske fejl man kommer til at lave, men som man bør undgå. Julie Abelstedt giver her de 10 bedste råd.

 

1.   Forvent ikke at det er billigt at købe en forlovelsesring

Jeg hader at sprænge boblen for dig, men at købe en forlovelsesring, er ikke bare at smide et par få hundrede kroner. En forlovelsesring ligger mellem 10.000 – 250.000 kr. Dette er hvad man typisk bruger på en forlovelsesring. Vil du absolut have en ring til under 10.000 kr, kan du godt glemme en stor diamant.

 

2.   Kig efter noget unikt

Man behøver ikke at tro, at en forlovelsesring absolut skal have en rund diamant i midten, sat i en hvidguldsring. Vælg evt. en ædelsten i stedet for. Dette kunne være en Safir som er super populær og faktisk ikke nær så dyr som en diamant. Hos Abelstedt kan du finde de smukkeste forlovelsesringe med diamanter, og har et stort udvalg af safir ringe, også i hvide hvis du ønsker en hvid sten der ligner en diamant, men ikke er lige så dyr.

 

3.   Husk på hvem du køber ringen til – og gå efter hendes stil

Man kan ret hurtigt komme til at gå efter det man selv godt kan lide, men husk på at du køber en ring til din bedre halvdel og ikke dig selv. Så tag evt. et kig i hendes smykkeskrin og se om hun er til guld eller hvidguld, og om hun er mest til det minimalistiske eller det funklende. Måske kan du se at hun har en masse smykker med gule sten, så er det da helt sikkert en gul safirring du skal gå efter.

 

4.   Køb ikke hos den første og bedste juveler

Sørg for ikke blot at gå til din guldsmed rundt om hjørnet, gå på nettet og tjek de største hjemmesider igennem. Som oftest kan du spare en del penge, ved at købe dine smykker online.

 

5.   Større er ikke altid bedre

Nogle gange kan det være bedre at gå lidt mere efter en god kvalitet, frem for en stor størrelse når det kommer til diamanter.

 

6.   forvent ikke at du kan tage ringen med hjem samme da som du har købt den

Da det er en dyr vare, er det ofte noget der skal laves efter bestilling eller bestilles hjem. Så sørg for at købe din ring i god tid, inden du har tænkt dig at fri. Gå gerne på jagt efter den rigtige ring 1 måned eller to, inden du står og skal bruge den.

 

7.   Sørg for at finde den rigtige ring størrelse

Glem ikke hvor vigtigt det er, at du kender den rigtige størrelse, det kan i værste tilfælde blive en dyr affære, hvis ringen ikke passer.

 

8.   Køb ikke din ring i en butik i udlandet

Er du på shopping i udlandet, skal du helst ikke shoppe efter forlovelsesring. Kommer du hjem med en forlovelsesring der enten ikke passer, eller har productionsfejl, bliver det meget svært at få ordnet efterfølgende, med mindre du er klar til hurtigt at rejse tilbage.

 

9.   Lad vær med at vælge 18 karat guld

Det lyder måske mærkeligt, men du kan spare penge ved at vælge en 14 karat guldring, samt er det meget mere slidstærkt end 18 karat.

 

10.    Sørg for at læse ordentlig op på tingene

Når du skal ud og lave en stor investering i en forlovelsesring, er det vigtigt at du læser op på de forskellige ting. Sørg for at læse op på de 4’er c’er og ædelmetaller.

Skriv et svar