Yoga: Hvad det er, hvordan man praktiserer det

Yoga er en fysisk og åndelig praksis, der har sin oprindelse i Indien for tusindvis af år siden. Den har eksisteret i århundreder, men har vundet popularitet blandt moderne amerikanere som en måde at lindre stress fra den hurtige livsstil, vi lever i dag. Yoga kan praktiseres af folk i alle aldre og på alle fitnessniveauer!

Typer af yoga: Der findes mange forskellige former for yogapraksis, som hver især fokuserer på bestemte stillinger og bevægelser. Hatha yoga fokuserer mere på åndedrætskontrol og meditation, mens Vinyasa-klasser sætter pulsen op med hurtigere flows mellem stillingerne – det er godt, hvis du foretrækker noget mindre blødt end hatha yoga!

Åndedræt: Når du dyrker yoga, vil du bruge meget tid på at fokusere på dit åndedræt. Hver stilling har to dele – indånding og udånding, som skal være lige lange og i samme tempo. Fordi yoga handler om at finde balance i dig selv gennem tilpasning med åndedrætskontrol og meditation, bør hver bevægelse, vi laver, flyde fra den ene del til den anden problemfrit (uden ordspil!).

Meditation: Yoga inkorporerer også meditative praksisser som at synge mantraer eller holde stillinger i lange perioder som en mulighed for at frigøre spændinger, der er opbygget i løbet af dagen. Mange mennesker tror, at de ikke kan dyrke yoga, fordi det er for “spirituelt” eller ikke er deres stil; men bare rolig! Der findes mange forskellige typer af klasser i dag, hvor traditionelle elementer som f.eks sang og meditation blandet med mere moderne musik til at sætte rytmen i gang.

Yoga er en fantastisk måde at forbedre din fleksibilitet, styrke og balance på! Det er også en fantastisk træning for folk på alle fitnessniveauer, fordi den kan ændres alt efter, hvad du er i stand til

Der findes mange yogastilarter i dag, som imødekommer forskellige interesser – prøv flere, indtil du finder en, der passer ind i din livsstil! Yoga skal så vidt muligt føles som et sjovt eventyr, så sørg for at holde dig åben over for at udforske nye muligheder, indtil du finder noget (eller nogen), der inspirerer dig nok til at holde fast i det på lang sigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *