Sådan finder du den rigtige kat til dit hjem

Ønsker du at tilføje en kat til din husholdning? Så handler det om at finde det rigtige match til dig – men hvordan? Nedenfor kan du læse mere om katteracer og de 3 ting som du skal afklare med dig selv, før at du køber en kat.

Katteracer har samme karaktertræk

Katte er kendte for at have meget stærke personligheder, og du kan aldrig helt vide, hvordan din kat vil opføre sig. Dog kan du få en lille ide om det ved at læse om racen, da de har samme karaktertræk. For eksempel, så er Bombay en katterace, som oftest ikke bryder sig om at være alene i lang tid.

3 ting som du skal tænke over

Udover, at du skal lære katteracen at kende, så bør du også stille dig selv disse 3 spørgsmål:

1. Hvor meget kan du lege?

Nogle katteracer er utrolig aktive. Hvis du får dig en meget aktiv katterace, så skal den leges med ret ofte. Den vil blive utilfreds, hvis du ikke tager dig tiden til dette. Dette kan resultere i, at den løber væk hjemmefra for at finde nogen, som har tid til den.

2. Hvor meget skønhedspleje er du klar på?

Nogle katteracer kræver også mere skønhedspleje – og dette skal der også sættes tid af til. For eksempel, så skal langhåret katteracers pels børstes og passes mere end en korthåret race. Alle katteracer skal dog have en eller anden form for grooming. For eksempel, så skal de alle have klippet negle en gang i mellem. Hvis du ikke sørger for dette, vil de ofte rive i møblerne eller bider katte negle.

3. Har du børn i hjemmet?

Sidst men ikke mindst, så skal du tænke på din boligsituation. Hvis du har mange børn eller bor sammen med mange mennesker, så skal du ikke have en kat, som har et stort temperament eller som helst vil være alene. Dette kan nemlig bringe katten stress og ubehag hvilket kan gøre, at den langer ud efter folk.

Katte er selvstændige, men stadig et meget kærlige dyr

Katten er et selvstændigt dyr, som kræver respekt. Derfor skal du også researche, før du køber en kat. Katten er også et fantastisk kæledyr, og så længe du tager dig ordentligt af den, så vil den elske dig lige så højt som du elsker den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *