Oplev nye eventyr på vandet med en kajak

Hvis vælger at tage på eventyr i en kajak i Danmark, så vil du opleve at meget hurtigt kommer helt tæt på naturen, og du vil komme steder hvor du får fornemmelsen af at være helt alene.

Uanset om der tager afsted på havet, langs kysten eller i en flod eller å, så vil du opleve at komme helt tæt på naturen og de dyr der lever i den. Det kan resultere i helt unikke oplevelser, og du vil hurtigt erfare at en kajak er et meget fleksibelt og unikt fartøj at tage på tur i.

Sammenlignet med vandring bruger du færre kræfter, og du kan opbevare meget på en kajak. En kajak kan bruges til både længere ture over flere dage, men også til korte ture eller bare til korte ture i hverdagen.

Alle kan have glæde af en kajak

Uanset hvem man er, så kan alle have stor glæde af en kajak. Hele Danmark er omgivet med vand, og der er masser af kyststrækninger som står klar til at blive udforsket. Desuden har vi mange åer, søer osv. som er gode til at tage på fisketur i.

Mange har en forestilling om at det kræver meget plads i hjemmet for at have en kajak. I dag findes der mange varianter, og vælger du en kajak der er oppustelig, så kan du have den hjemme hos dig selv, selvom du bor i en lille lejlighed. Den fylder ikke mere ned sportstaske, og du kan cykle med den på ryggen, og efter 10 minutter kan du have den pustet op og klar til at tage på tur i vandet.

Der findes kajakker i alle prisklasser

Drømmer du om at komme ud og opleve naturen i en kajak, så skal det ikke være prisen der holder dig tilbage. Det er muligt at finde okay kajakker helt ned til 2.000 kroner. Har du ikke penge selv er det nemt at låne dem her online.

Hvad skal man pakke til de længere ture?

Skal du ud på en dags tur, så kræver det ikke så meget udstyr. Vi anbefaler at have en lommekniv, et siddeunderlag, samt mad og drikke med.

Skal du på en længere tur med overnatning, så skal der meget mere grej med. Er du uerfaren anbefaler vi at starte i sommersæsonen, da det ikke kræver det bedste udstyr. Et telt og sovepose er et must og et liggeunderlag er at foretrække, da god søvn bare gør turen bedre. Desuden anbefaler vi godt kogegrej, det kan være en trangia, som altid er driftssikker. Derudover lidt ekstra tøj, lidt snor, en lygte og et rejsehåndklæde.

Kom din mobiltelefon i en pose, som kan tåle vand, så har du altid mulighed for at ringe efter hjælp. Skal du ud et meget øde sted kan et nødblus også være værd at overveje.

Når du skal pakke udstyret i kajakken, så gælder det om have det tungeste udstyr omkring cockpittet, og de lidt lettere ting skal være ude i stævnen. Ellers er der ikke meget andet at sige end god tur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *