I hvilke situationer kan man få en tolk?

Du kan faktisk få en tolk til alle tænkelige situationer, hvor du måtte have brug for det. Det er heldigvis en service, der eksisterer, for at hjælpe dig. Det er også et sundt tegn på, at vi lever i et land, hvor man er opmærksom på, at der kan være forskellige behov, og at vi skal tilgodese dem, der ikke snakker så godt dansk. De skal også kunne være en del af samfundet på lige fod med alle andre, og det er her, en tolk kan træde til og hjælpe med oversættelser og besvær med forståelser. Der findes flere forskellige sammenhænge, hvor det kan være både essentielt og helt nødvendigt med en tolk. Dem kan du læse mere om herunder.

Mulighed for øjeblikkelig hjælp fra en tolk

Yeti Tolkeservice tilbyder landsdækkende og akut tolkeservice. Her kan du klikke ind og finde flere praktiske informationer, der hjælper dig med forståelsen af, hvordan den smarte og praktiske service fungerer. Du kan endda få hjælp fra en tolk helt akut. Det kan gøres både over telefonen eller ved personligt fremmøde, hvis det passer distancemæssigt. Der er faktisk en døgnvagt, der sidder klar døgnet rundt, så du altid kan ringe, hvis du måtte stå i en situation, hvor du helt akut har brug for hjælp til at skulle forstå noget.

I forbindelse med sygehus og hospital

På sygehuse og hospitaler kan du faktisk få bistand til en tolk, da du skal kunne få den nødvendige hjælp. Og hvis dette kræver, at der er en tolk inde over, så kan du altså få den nødvendige bistand til dette.

I disse rammer kan det være uhyre vigtigt, at alt er forstået begge veje. Det betyder at patienten skal kunne give udtryk for alle behov og oplyse om nødvendige informationer. Dette kan der opstå tvivl om, hvis patienten ikke har en tolk. Helt på samme måde kan det være uhyre nødvendigt for fx en sygeplejerske eller læge at vide, at en patient modtager alle informationer helt korrekt, hvilket også kan kræve afgørende hjælp fra en tolk.

I forbindelse med praktiske ting

Der findes også mange praktiske eksempler i hverdagen, hvor en tolk kan være nødvendig. Det kan fx være i forbindelse med et besøg på borgerservice, forståelse af kontanthjælp eller andre ting, som samfundet og systemet er sat op. Den slags ting, hvor det igen er vigtigt, at der ikke opstår tvivlsspørgsmål, og hvor det er klart, hvad tingene betyder.

At kunne få hjælp fra en tolk – også helt akut – er altså den helt perfekte løsning, så man kan begå sig på alle måder i samfundet helt trygt. Det er vigtigt ikke at føle sig utryg, og det er mindst lige så vigtigt at føle, at man ikke er i tvivl om noget. En tolk er altså med til at kunne skabe en masse tryghed i hverdagen, da de er med til at skabe forståelse mellem individer. Det er en stor hjælp, og det er bare et dejligt tegn på den globaliserede verden, vi aktuelt lever i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *