Hvor skal du finde dine nyheder?

I dag er der meget gode muligheder for at finde sine nyheder på nettet og andre steder. Der er naturligvis de gode gamle aviser og tv-nyhederne. Men et stigende antal danskere vælger at få deres nyheder på nettet. Læs med her for at lære lidt om denne form for nyhed, hvorvidt det er sikkert at læse disse og hvordan du finder frem til dem.

Nyheder på nettet

Nyheder – eller redaktionelt indhold som nogle mennesker vil kalde det – er blevet meget populært indenfor det seneste årti. Et stigende antal danskere vælger at læse deres nyheder og lære nye ting inde på sider som indholdsuniverset.dk. Her kan du finde en masse redaktionelt indhold, som du kan lære meget fra.

Der er utallige af gode sider på nettet, hvorfra du kan finde redaktionelt indhold og dermed lære mere. I et af de følgende afsnit vil vi snakke mere om, hvordan du finder den helt rette side for dig, hvor du kan læse dine nyheder. Men lad os først snakke lidt om kildekritik og lignende, når du læser redaktionelt indhold på nettet.

Er det sikkert at få sine nyheder på nettet?

Det er ganske sikkert at få sine nyheder på nettet. Men det er samtidig meget vigtigt, at man lige er en smule kritisk omkring hvilken kilde man får sit redaktionelle indhold fra. Der er som sagt mange af sådanne sider på nettet, som deler nyheder. Men de er ikke alle lige gode og pålidelige.

Det er meget nemt at lave en hjemmeside og en ganske almindelig person kan såmænd sætte sig ned og skrive en hel del artikler – uden at de reelt set ved hvad det er de snakker om. Hvis du ikke passer lidt på kan du sagtens finde frem til sådan en side, som du reelt set ikke kan stole på.

Der kan være mange grunde til, hvorfor nogle vælger at lave sådan en side, hvor de fordrejer virkeligheden og deler redaktionelt indhold, som ikke stemmer overens med sandheden. De kan for eksempel gøre det af politiske grunde og fordi de gerne vil overbevise dig om en bestemt pointe de har.

Eller de kan gøre det af økonomiske grunde. For hvis deres redaktionelle indhold bliver spredt vidt omkring, så kan de få et stort følge. Og dette følge kan de gå i gang med at lave reklame for og sælge ting til. Der er masser af penge at hente på nettet, så længe man ved hvordan man gør.

Hvordan finder du dine nyheder på nettet?

Fordi der er så mange af sider som dette, der deler redaktionelt indhold på nettet, så er det heller ikke svært at finde frem til sådanne sider. Det handler i stedet for om at finde frem til den rette.

Undersøg nøje hvilke personer der står bag den side hvor du får dit redaktionelle indhold fra. Hvilken viden og erfaring har de indenfor de emner, som de egentlig skriver om? Er de for eksempel journalister?

Hvis det er svært at finde sådan information om personerne bag hjemmesiden, så er det et rødt flag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *