Guiden til solenergi

Verden er drevet af energi. Men mange af os tænker ikke nødvendigvis over det i vores dagligdag. Hvis du gerne vil blive en smule klogere på de forskellige energiformer, kan du med fordel starte lige her, hvor vi giver dig en lille guide til solenergi.

Hvad er solenergi?

Hvad er solenergi? Svaret er simpelt nok. Solenergi er den største energikilde, der findes. Solenergi tillader planter at vokse og vinden at blæse, og samtidig sikrer energien fra solen, at der er temperaturer på vores klode, som vi kan leve med.

Hvilke fordele har solenergi?

Solenergi har én fremtrædende og meget unik fordel: I modsætning til andre energiformer belaster solenergi ikke miljøet unødvendigt. I en tid som vores, hvor klima, miljø og bæredygtighed fylder mere og mere, har solenergiens potentiale derfor en meget fremtrædende plads i den offentlige debat.

Hvilke ulemper har solenergi?

Solenergi har kun én egentlig ulempe, og dét er, at solen skal skinne, før vi kan få adgang til denne form for energi. Dog er folk over hele verden i gang med at undersøge mulighederne for at komme uden om denne problematik.

Fremtiden for solenergi

I et land som vores, hvor solen kun ser ud til at skinne sporadisk, og hvor vi ikke har specielt mange lyser timer i løbet af et år, får vi stadig kun en minimal mængde af vores energi fra solen. Solcelleanlæg er installeret mange forskellige steder i Danmark, men indtil videre, er det ret begrænset, hvor meget strøm de kan give os – og det samme gælder de solfangere, som du kan se rundt omkring. For nogle år siden var det således kun omkring 2% af den danske strøm, der kom fra solenergi. Men der er god grund til at tro, at procentsatsen kan blive meget højere inden for nærmeste fremtid. Årsagen er, at mange eksperter for tiden forsker i, hvordan vi kan gemme den strøm og varme, som vi får fra solen. I mellemtiden har den danske stat lavet et par ordninger, som kan give tilskud til dem, der allerede vælger at få deres energi fra solcelleanlæg og solfangere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *