Guide: Sådan skriver du en fremragende festsang

Skal du til et bryllup, en fødselsdag eller bare en sjov fest, hvor der skal skrives en festsang? Bare rolig, det er slet ikke så svært, som det lyder, at skrive en god festsang. Læs med herunder hvor du får en guide til, hvordan du skriver gode og sjove fest sange

Vælg melodi

Det første du skal gøre, når du skal skrive en festsang, er, at vælge en melodi. Dette kan for mange være enormt tricky. Det er nemlig rigtigt vigtigt, at man vælger en melodi, som alle kender og dermed kan synge med på. Her er der ikke kun tale om omkvædet. Kan man ikke hele melodien, vil sangen hurtigt blive forvirrende og svær at synge. Du kan blandt andet vælge melodier som Jens Hansen havde en bondegård, højeskolesangen og der bor en bager til din festsang. Der er mange muligheder! Det vigtigste er, at det er en enkel, dansk melodi, som alle kender.

Brug stikord

Når du har fundet melodien til din festsang, er det tid til, at du skal i gang med at skrive. Det er her, det særligt bliver svært for mange. For hvor skal man starte? Her får du svaret! Du skal nemlig starte med at skrive stikord ned. Er det en personlig festsang, kan du skrive stikord ned om personen, den skal synges til. Starter du med at skrive lange sætninger, kan det blive svært at synge dem ind i melodien. Starter du med stikordene, kan du danne sætninger om disse, der passer til melodien. Vupti! Så har du din festsang.

Syng sangen højt

Nu har du formegentligt fået fundet en melodi og dannet nogle sætninger. Så er det tid til, at du skal synge sangen højt. Ved at synge sangen højt, finder du ud af, om den egentligt hænger ordentligt sammen. Synger du ikke sangen højt inden festen, kan du risikere, at den bliver svær at synge for gæsterne. Dette ødelægger en god festsang! Det er derfor rigtigt vigtigt, at du husker at synge den højt. Syng den gerne flere gange, så du er 100 procent sikker på, at det svinger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *