Derfor skal du bruge en sovemaske

Når du tænker på søvnmaske, hvad tænker du så på? Folk der vågner op med den blå søvnmaske skubbet op på panden? Dem som sidder på business class i flyet, fordi de skal være friske til deres kommende møde. Mange har sterotype forestillinger om søvnmasker. Det kan også være at de er for feminine eller useriøse. Men i virkeligheden er det et meget  nyttigt søvnhjælpemiddel, som flere sandsynligvis burde bruge. Man behøver ikke at bruge en søvnmaske hver nat, men du er meget mere tilbøjelige til at få problemer med at falde i søvn, hvis du er syg, opholder dig et ukendt sted eller napper lur i løbet af dagen. Skeptisk om søvnmasker hjælper dig med at få en bedre nats søvn? Se nogle af deres mange fordele nedenfor.

Forskere, der studerer søvn, er temmelig enstemmige i vurderingen af, at jo mørkere dit værelse er, jo bedre er din søvn. Men de fleste af os bor ikke i huler, og den eneste måde at gøre dit soveværelse helt mørkt er derfor med mørklægningsgardiner – et dyrt forslag, hvis du har store vinduer. Som et alternativ kan du simulere mørke ved at bruge en søvnmaske for at holde det omgivende lys væk fra dine øjne.

Den primære årsag til, at disse forskere siger, at du har brug for mørke til god søvn, er faktisk evolutionær. Mennesker – og vores præ-menneskelige forfædre – er naturligvis daglige, hvilket betyder, at vi er vågen om dagen og sover om natten. I tusinder af år før elektriske lys tillod os at fortsætte med at arbejde eller omgås langt ud på aftenen, sov mennesker naturligvis mens det var mørkt og var vågen om dagen. Vores hjerner er hårdt forbundet til at forbinde mørke med søvn, når de mærker et fravær af lys.

Fordi vores hjerner forbinder mørke med søvn, kan det være muligt at bruge en søvnmaske til at dæmpe “støj” (stress, angst, spænding osv.) I vores hjerner, der holder os oppe om natten. Søvnmasker gør det også umuligt for dig at åbne øjnene og se på fristelserne og distraktionerne omkring dit værelse eller på dit vækkeur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *