Derfor anbefaler vi at bruge en bedemand til begravelsen

I Danmark er det ganske normalt, at man involverer en bedemand, når der skal planlægges en begravelse eller bisættelse.

Bedemanden udfører en vigtig service, da han eller hun hjælper os i en sårbar tid. Husk på, at det er lige efter vi har mistet en kær, at vi faktisk allerede må i gang med at tænke praktisk og forbedrede den sidste afsked for personen. Det kan være en svær opgave, fordi vi slet ikke får tid til at bearbejde vores sorg ordentligt. Af nøjagtig denne årsag er det ekstra værdifuldt at kunne hyre en bedemand, som hjælper når behovet er størst. Vores egen bedemand i Esbjerg fortæller, at familierne ganske enkelt får mere ro på, når de har en professionel til at vejlede og hjælpe med at koordinere de forskellige aspekter af begravelsen.

Der er nemlig nok at tage fat om, når der skal planlægges en mindeværdigafsked. Der skal nemlig koordineres samtaler med præsten og kirkens graver i forhold til alt fra mindeceremonien til valg af gravplads m.m. Dertil skal der bestilles vogn til transport af liget, der skal bestilles blomster og kranse, der skal indrykkes en dødsannonce, der skal bestilles gravsten hos en stenhugger og meget mere. Dertil er det nogle gange også nødvendigt, at man anmoder om økonomisk støtte i form af begravelseshjælp og meget mere.

I alle disse tilfælde kan en bedemand hjælpe med at holde styr på sagerne, så det hele går op i en højere enhed. Bedemanden kan i kraft af sit kendskab til lokallivet være med til at koordinere det hele, så du og den øvrige familie kan håndtere de mere bløde værdier som f.eks. førnævnte samtale med præsten, valg af salmer og lignende.

Alt i alt er dette med til at sikre, at der bliver arrangeret alt det nødvendige, mens familien får mulighed for at være sammen uden at skulle fare rundt og foretage praktiske gøremål. Det er befriende i en presset tid, hvor man har ekstra behov for at se og tale med sine nærmeste pårørende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *