Chow Chow 101: alt, hvad du behøver at vide om denne race

Denne store, fluffy og ofte skælmske race er en af de mest genkendelige hunde, der findes. Og selv om de måske har et lidt gnaven udseende, er de faktisk en af de mest blide og kærlige racer, der findes. Hvis du overvejer at anskaffe dig en Chow Chow, eller hvis du bare gerne vil vide mere om denne fascinerende race, så læs videre for at få alt det, du skal vide!

Historie

En Chow Chow er en ældgammel hunderace, der har sin oprindelse i Kina for over 2.000 år siden. De blev oprindeligt opdrættet som jagt- og arbejdshunde, men blev efterhånden populære som kæledyr blandt kinesiske adelsmænd og kongelige. Faktisk var Chow Chow Chows så højt respekteret i Kina, at de ofte blev givet som gaver til højtstående embedsmænd og dignitarer.

 

Chow Chow’en fandt til sidst vej til Europa i 1800-tallet, hvor den hurtigt blev en populær race. De ankom til USA i begyndelsen af 1900-tallet og har siden da været stadigt mere populære.

Udseende

Chow Chows er store hunde, hvor hannerne er op til 24 tommer høje ved skulderen og hunnerne måler op til 22 tommer høje. De er også relativt tunge i forhold til deres størrelse, idet hannerne typisk vejer mellem 70 og 125 pund og hunnerne i gennemsnit 60 til 95 pund.

 

Deres mest karakteristiske kendetegn er deres tykke, fluffy pels, som findes i en række forskellige farver, herunder sort, blå, creme, rød og sølv. De har også en meget tyk pelsmanke rundt om halsen, hvilket får dem til at virke endnu større, end de allerede er.

 

Chow Chows har et unikt udseende takket være deres blå-sorte tunge og mandelformede øjne. Deres øjne er typisk mørkebrune, men kan også være grønne eller ravfarvede.

Personlighed

På trods af deres store størrelse og til tider skræmmende udseende er Chow Chows faktisk en af de mest blide og kærlige hunderacer, der findes. De er utroligt loyale over for deres familie og er fremragende ledsagere. De kan være reserverede over for fremmede, men bliver hurtigt varme, når de lærer nogen at kende.

 

Chow Chows er relativt rolige hunde, men kræver daglig motion for at forblive sunde og glade. A en kort gåtur eller en leg i gården er normalt nok til at forbrænde overskydende energi.

 

Chow Chows er også kendt for at være ret højlydte og gøer ofte efter fremmede eller andre dyr. De kan dog trænes til at holde op med at gø overdrevent meget med tålmodighed og positiv forstærkning.

Sundhed

Chow Chows er generelt sunde hunde, men som alle racer er de tilbøjelige til at få nogle sundhedsmæssige problemer. Nogle af de mest almindelige sundhedsproblemer, der ses hos Chow Chows, omfatter hofteledsdysplasi, albueledsdysplasi, oppustethed og allergier.

 

Chow Chows lever typisk mellem 9 og 15 år, men nogle har været kendt for at leve helt op i begyndelsen af 20’erne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *