Bambus trusser er lige så bløde som silke

Har du hørt om bambus trusser? sandsynligheden for at svaret er ja, er efterhånden blevet stor. Tøj af bambus bliver nemlig et større og større hit viser undersøgelser. Dette er ikke uden årsag, det ligger nemlig sådan at Bambus tekstil har en hel portion gode egenskaber, som er svære at hamle op med, igennem noget andet materiale. Dette er en god nyhed for miljøet. Og så alligevel. Der er nemlig også en portion ulemper ved brugen af bambus herunder til produkteíonen af fx trusser, eller andet godt som bambus sengetøj

Ulemperne er få men, jeg er faktisk, for at skulle være helt ærlig, ikke helt sikker på om de er for store og dermed overgår fordelene, og gør bambus tekstil til et mindre bæredygtigt materiale. Jeg er sågar ikke sikker på om der overhovedet er nogen der er sikre på det. Så det kunne faktisk være en ret god øvelse at få undersøgt nærmere. Nå men ulemperne berører fragtaftale, da Bambus har svært ved at vokse i norden, og så er der nedbrydnings metoderne, som skal bruges ved nedbrydelsen af bambus til tekstil. HEr bruges der oftest kemi i denne process, da det både er letest, billigts og da tekstilen bliver blødes herved. Udfordringen er jo selvfølgeligt, at kemi kan være farligt, både for din sundhed og for moder jords. Men der forskes heldigvis rigtig meget på området, og i skrivende stund kan vi rette blikket mod tencel Lyocell metoden, som er en prisvindende metode, hvad angår nedbrydning af bambus på den mest miljøvenlige måde. 

Så langt så godt, jeg håber på at du blev lidt klogere i dag, og om ikke andet at du nød at læse denne lille artikel om bambus trusser, sengetøj og tekstil generelt.

Nå jeg skal lige have skrevet et par odr mere, så her kommer de. Det var bare lige det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *