Vedligeholdelse af din bolig – hvad skal du holde øje med?

Boligejere har aldrig fri, eller har de? Bor du i hus, så føles det med garanti som om, at der altid lige er et eller andet projekt, som du burde få ordnet. Her kan det være en god idé at spørge sig selv, om det er en hasteopgave eller ren kosmetisk vedligeholdelse. Læs med og få et overblik over ting, som du skal ordne hurtigt, når du skal vedligeholde din bolig.

Prioritér dine projekter

Det kan være svært at vurdere skader på et hus. Dertil kan det hjælpe at tænke på, om der er følgevirkninger eller ej. I sidste ende er det vigtigste at reparere dét, som kan udvikle sig til skader på andre bygningsdele.

Utætte vinduer eller punkterede ruder

Tjek om der er vinduer, hvorfra det trækker. Dette kan tjekkes ved at sætte et fyrfadslys i vindueskarmen og se om flammen “blafrer”. Ofte kan dette løses ved at lægge en gummifuge ind i vinduets fals.

Er selve ruden i vinduet punkteret – dvs. har ruden et mat og fugtigt udseende – så isolerer den ikke så godt. Og så skal den skiftes. Du kan også få gode råd til, hvordan du køber og vedligeholder dine døre og vinduer her, så du får de bedste til den billigste pris og dine vinduer får den længst mulige levetid.

Fugtskader

Ved ældre huse med rå beton omkring afløbene, som bliver udsat for konstant vand, vil der være risiko for fugtskader. Gulvet kan nemlig blive fugtigt gennem betonen, og fugten kan derefter sprede sig til ydervæggene og i værste tilfælde give skimmelsvamp.

Derfor kan det være en god idé at udskifte afløbet til et nyt, lovligt afløb. I de værste tilfælde kan det også være nødvendigt at udskifte gulvet.

Utæt gummifuge

Opdager du en utæt gummifuge i din bruseniche, kan der potentielt set komme meget store vandskader. En god huskeregel er, at hvis du kan få fingeren eller en negl ind bagved gummifugen, så bør du udskifte den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *