Vælg den rette behandling til gulvet

Typisk når du skal flytte ind i en ny bolig, bør gulvene få en overhaling. De kan være slidte eller generelt grimme, og det er meget oplagt at få dem ordnet, nu når rummene alligevel står tomme, og inden du flytter dine møbler og ting ind. Det er desuden noget, du vil blive glad for, at du får gjort

Få slebet dine gulve

Når du skal have slebet dine gulve, kan du heldigvis få hjælp udefra. Det smarte er, at der i dag findes muligheder for gulvafslibning uden støv. For er der noget, der kan støve, så er det gulvafslibning af trægulve. Det er derfor oplagt at få hjælp udefra, hvor de kan rykke ud og gøre arbejdet for dig, mens du ikke selv er der. Her indgår både afslibning og oprydning samt efterfølgende rengøring.

Undgå selv at slibe dine gulve – et godt råd!

Et godt råd er altså ikke selv at stå for afslibningen af dine trægulve. Det sviner, tager tid og kræver kræfter. Det er ikke nogen sjov opgave selv at stå for. Desuden skal du også bruge penge på at leje maskinerne til det, og det løber hurtigt op, når den ene dag tager den anden. Få derfor hjælp udefra og spar dig selv for slid og slæb.

Efterbehandling med gulvlakering

Når gulvene er blevet flotte og afslebne, skal de behandles på en eller anden måde for at beskytte dem. Gulvlakering giver optimal beskyttelse til trægulv. Det er med til at gøre, at de holder længere, og ser flottere ud i længere tid. Denne efterbehandling er ret enkel, men her kan du med fordel bestille denne behandling også i samme omgang, så de færdiggør dine gulve fuldstændigt, så boligen står indflytningsklar til dig.

Vælg den rette lakering til det ønskede resultat

Det er vigtigt at vælge den helt rette lakering efter dine personlige ønsker. Du kan få lakering med meget forskellig glans. Nogle kan man næsten ikke se, så du skal gå efter den absolut mindst synlige, hvis du er vild med udseendet af de rustikke trægulve, som de altid har set ud – hvilket er et super flot og rustikt og råt udseende. Du kan også få lakering, der gør gulvene væsentligt mere blanke, hvilket også betyder, at de er meget modstandsdygtige og lette at vaske – dette skal du naturligvis også prioritere.

Flotte og smukke plankegulve bør ikke gemmes væk

De fleste vil dog mene, at smukke og flotte plankegulve ikke bør gemmes væk bag for meget lak. Er du derfor god til at passe på dine ting, kan du med fordel vælge et tyndere lag lak. Du kan også overveje, om dine gulve skal males. Her er det populært at male trægulve hvide. Men igen, så gemmer man de smukke planker godt og grundigt væk, hvilket er noget af et sats, da du ikke bare lige kan fortryde et lag maling.

I første omgang bør du derfor træde varsomt frem – bogstaveligt talt. Faktisk kan du med fordel starte med det tyndeste lag lakering og arbejde dig op, fremfor at starte med en tyk og meget blank lakering og ende med at fortryde dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *