Vælg a-kasse efter faggruppe

Der er mange, der tror det er ligegyldigt, hvilken a-kasse man har. Lige meget hvilken a-kasse du er opskrevet i, vil du da også få dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. Men der kan være andre grunde til at vælge en a-kasse til eller fra. Der kan være forskel på, hvad du har brug for, alt efter hvilken type job du har. Du skal være opmærksom på, hvilke a-kasser der optager medlemmer fra din faggruppe. Du skal også vide, at der kan være mange fordele ved at være medlem af en a-kasse med medlemmer inden for din branche.

Hvilken a-kasse skal du vælge?

Prisen er selvfølgelig en faktor for hvilken a-kasse du vælger. Det kan dog også være andre behov, som spiller ind på din valg af a-kasse. Der er en del a-kasser, som ikke er brancheorienteret, og de kan være fine at vælge i visse tilfælde. Der er også de andre a-kasser, som er brancheorienteret. De optager kun medlemmer indenfor en bestemt retning.

Der er f.eks. teknisk landsforbund, som har teknikere som deres målgruppe. Eller BUPL som er for pædagogerne. Der vil ofte være kurser og Workshops som henvender sig specifikt til den målgruppe. Derfor kan det være fordelagtigt at være i sådan en a-kasse. Samtidig vil a-kassen ofte kunne hjælpe dig bedre, hvis du bliver arbejdsløs, netop fordi de har stort kendskab til branchen og firmaerne i den. Der vil også være en fordel i, at du står i samme a-kasse som resten af dine kollegaer, men det er ikke noget must. Lærerne har også deres egen a-kasse. Det samme har metalfagene med Dansk metal og byggeri med BFA.

Hvilke fordele kan du få med?

Alt efter hvilken a-kasse du vælger, kan der være forskellige medlemsfordele. Når man kigger på disse fordele, vil der være ting der går igen. De fleste a-kasser hjælper dig i din jobsøgning, hvis du står uden job. Hos nogle a-kasser kan du også få rådgivning om din karriere. Der er nogle der sågar tilbyder samtaler med socialrådgivere. Hos Krifa kan du tilmed få tre måneders gratis lønsikring, så mister du ikke penge de første tre måneder af din arbejdsløshedsperiode. Det faglige hus tilbyder gratis billetter til sportsarrangementer og tilbud på ferier. Hos f.eks. ASE kan du få rabat på dine forsikringer. Der er en del a-kasser, som sørger for netværksmøder og forskellige kurser. Her kan det også være en fordel at være i en a-kasse med medlemmer, som har samme profession som dig. Husk dog på at alle kan byde ind med noget, også selv om I ikke har samme profession.

Det er vigtigt, du undersøger a-kassernes specifikke fordele, inden du melder dig ind, men det er altid muligt at skifte, hvis du finde en med et bedre tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *