Til iværksætteren; hvilken slags virksomhed skal du vælge?

Har man fået en god idé som man gøre vil føre ud i livet og implementere i en virksomhedsform, så må man i sandhed siges at være iværksætter. Men fra tanke til handling er der lang vej, og først og fremmest skal man omforme idéen til et reelt produkt eller en ydelse.

Men skal man vælge at opstarte en enkeltmandsvirksomhed er er det bedre med et anpartsselskab?

Enkeltmandsvirksomhed; én ejer og ingen startkapital

Står man som iværksætter og gerne vil komme i gang med at arbejde som selvstændig erhvervsdrivende, så er det vigtigt at man registrerer sig som virksomhed, som indtægterne kan gå lovens vej.

Med en såkaldt enkeltmandsvirksomhed kan man nemt oprette et firma uden at skulle stå med en egentlig startkapital. Men en enkeltmandsvirksomhed står man som ene ejer af virksomheden, og der er således ingen bestyrelse eller direktion.

Når det kommer til valg af virksomhed i denne form, så skal man huske at man personligt hæfter for eventuelle underskud og derfor bærer ansvaret for nedgang i virksomheden.

Anpartsselskab; del din passion med andre

Selvom visse erhverv fordrer at man driver en enkeltmandsvirksomhed, så er der adskillige erhverv, hvor det er en fordel at dele ejerskabet med andre ligesindede ildsjæle.

Med et anpartsselskab kan man oprette en virksomhed hvor der kan være flere ejere, så man i fællesskab kan videreudvikle det koncept man drømmer om og tror på.

Oprettelsen af et anpartsselskab kræver en startkapital på 40.000 danske kroner. Dette kan synes som et stort beløb for en nyopstartet virksomhed, men summen viser potentielle kunder og samarbejdspartnere at man er seriøs og ambitiøs omkring sit projekt, og at man tør at lægge penge i det. Skulle virksomheden opleve et økonomisk underskud, så hæfter man ikke personligt for det og det er kun startkapitalen der kan blive påvirket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *