Tapas til sommeren – Perfekt til at dele med venner og familie

Sommeren står for døren, og det er tid til at nyde lange, varme aftener og lækker mad. Hvis du er træt af den traditionelle grillmad, og søger noget nyt og spændende, så overvej at servere tapas. Tapas er en dejlig måde at dele mad på, og det er perfekt til at dele med venner og familie. I denne blog vil vi give dig inspiration til tapas, du kan servere i løbet af sommeren.

 

1. Tapas med friske råvarer

Tapas er perfekt til sommeren, fordi det er en let og frisk måde at spise på. Du kan servere tapas, der er lavet med friske råvarer, som for eksempel hummus med grøntsagsstænger, bruschetta med friske urter og tomater eller en lækker salat med jordbær og fetaost. Disse retter er ikke kun lækre, men de er også sunde og fyldt med vitaminer.

2. Tapas med ost og skinke

Hvis du er mere til klassiske tapas, kan du også servere ost og skinke. Brug for eksempel serranoskinke, chorizo, manchegoost og oliven. Dette er en klassisk og lækker tapas, der altid falder i god jord og er nem at tilberede.

3. Tapas med fisk og skaldyr

Sommeren er også perfekt til at nyde frisk fisk og skaldyr. Server en lækker tapas med blandt andet rejer, blæksprutteringe, hvidløgsstegte muslinger og stegte sardiner. Du kan også servere bruschetta med friske rejer, agurk og tomat. Disse lækre retter vil imponere dine gæster og give dem en helt speciel sommeroplevelse.

4. Tapas med kød og grøntsager

Du kan også servere tapas, der er lavet med kød og grøntsager. Prøv for eksempel at lave små kødboller med krydderurter, eller server små slider med oksekød og guacamole. Du kan også servere grillede grøntsager med lidt salt og olivenolie.

5. Drikkevarer til tapas

Når du serverer tapas, er det også vigtigt at have de rigtige drikkevarer til at ledsage retterne. Du kan servere spanske vine, som er perfekte til tapas. Er du i tvivl om hvilken Spansk vin som passer til tapas, så kan du finde en god vejledning her: https://masawine.dk/vinblog/4-roedvin-til-tapas/

 

Tapas er en dejlig og nem måde at servere mad på til sommerfester med venner og familie. Prøv de ovenstående opskrifter og lad dig inspirere til at lave dine egne kreative varianter. Husk, at det er vigtigt at vælge friske, lækre råvarer, der er i sæson. Glem heller ikke at have de rigtige drikkevarer til at ledsage tapas, så du og dine gæster kan nyde en dejlig sommeraften sammen. Bon appetit!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *