Stik hovedet i vandet

I løbet af foråret 2020 har mange danskere fundet ud af at sommerferien ikke kommer til at blive til troperne eller bare til Middelhavet – og drømmen om at snorkle på koralrev måtte man skyde en hvid pind efter.

Snorkling i Danmark

Derfor har mange fået øjnene op for hvordan man kan gå på opdagelse under vandet i Danmark istedet. Danmark er ikke en klassisk snorkel-destination, men på gode dag har Danmark både fisk, sigtbarhed, farver og store oplevelser.

Få fat i grejet

Den største forskel mht snorkeludstyr som Danmark kræver er en våddragt. Temperaturen er sjældent mere end 22-23 grader og det er måske fint til 15-20 minutter i vandet af gangen, men man kan hurtigt blive afkølet hvis der ikke er fuld sol den dag.

En maske, snorkel, svømmefødder – og så en våddragt er altså udstyret du skal have fat i hvis du vil på snorkelsafari herhjemme.

Hvad kan man se under vandet i Danmark?

I Danmark er vandet grønt, men rummer faktisk mere liv end eksempelvis Middelhavet og det caribiske hav. Livet i Danmark er blot lidt mindre dyr.

På en almindelig snorkeltur i Danmark kan man se blåmuslinger, strandkrabber, vandmænd, tobiser, hundestejle, hornfisk og ganske ofte ligger der en skrubbe eller en fjæsing i sandet og gemmer sig.

De vildeste dyr du kan se under vandet i DK må være marsvin, gråsæl – og delfiner!

De senere år har der været flere stationære delfiner i Danmark blandt andet har Aalborg og Svendborg hver haft en fastboende delfin som var ganske let at se og endda snorkle med.

Man behøver altså ikke at tage til de varme lande for at snorkle med delfiner!

Husk altid!

Solcreme

De 10 baderåd

Ikke at genere livet under overfladen

Vær sammen med en god ven om oplevelsen – og sikkerheden.

Overvej at købe et undervandskamera, det kan man få mange timer til at gå med.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *