Start året ud med en god søvn

Fik du ikke lavet et ordentligt nytårsforsæt til dette år? Det er du formentlig ikke alene om at have forsømt, men der er heldigvis masser af tid endnu til alligevel at forbedre din hverdag. Det behøver ikke afhænge af, hvorvidt du huskede at udarbejde et nytårsforsæt, som du sandsynligvis ville have glemt hurtigt igen.

Få bedre nætter

Noget af det, der har den største betydning for, at dit liv fungerer, som det ideelt set burde, er din søvn. Kvalitetssøvn opnår du ved, at mange faktorer spiller sammen og er i balance. Det handler nærmest om alt, hvad du gør. Hvis du spiser for usundt, for meget eller for lidt kan det gå ud over din søvn. Således kan det også have en negativ effekt på din søvn, hvis du er under for meget stress, så det er af mange grunde vigtigt at holde sin hverdag på et overkommeligt niveau uden overvældende stress konstant. En anden ting, der påvirker din søvnkvalitet i høj grad, er din seng. Du vil med sikkerhed få bedre nætter, hvis du har en bekvemmelig seng at sove i. Der er flere ting, som afgør, om en seng er optimal.

Vid, hvad du har at vælge imellem

Når du river en dag ud af kalenderen for at spendere den på at kigge på senge, vejer det tungt, at du har en basisviden omkring forskellene på de forskellige sengetyper. Har du ikke det i forvejen, kan du få det nu, så du kan være hundrede procent klædt på til at træffe en velovervejet beslutning.

En kontinentalseng er kort beskrevet det, mange vil betegne som den mest almindelige seng. Dens tre lag er en boksmadras, en vendbar madras plus en topmadras. De tre madrasser betyder til sammen, at du ligger blødt og behageligt, så du forhåbentlig kan sove tungt og blive udhvilet, til vækkeuret ringer.

En elevationsseng er en luksusudgave af en seng. De er ofte en smule dyrere, fordi de har nogle ekstra mekanismer. Elevationssenge kan nemlig justeres i begge ender af sengen. Du kan hæve og sænke den og altså styre, at du enten ligger med hovedet eller fødderne hævet. Det kan der være mange årsager til at ville have muligheden for. Bl.a. synes mange, at det er en fantastisk mulighed at kunne hæve hovedenden, fordi de da bedre kan læse eller se tv i en rar siddeposition, uden at de er nødsaget til at sætte sig ind i stuen.

Andre senge

Det er ikke alle, der har hverken en kontinental- eller en elevationsseng. Nogle har blot en boksmadras liggende på gulvet, fordi de synes, at det giver en hygge i deres soveværelse, som de ikke vil undvære. Andre har sengeben og en sengeramme, hvori de har placeret en boksmadras og evt. en topmadras ovenpå. Det kan du nemlig sagtens nøjes med. Er det dog det, du lige nu har, og oplever du, at det giver dig en dårlig søvn om natten, har du god grund til at udskifte din seng med en anden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *