Skyhøj varmeregning? – Tjek din hulrumsisolering

Når de kolde måneder melder deres ankomst, så skruer vi automatisk op for varmen i hjemmene. Ingen kan lide at fryse, og det er ikke godt for helbredet med konstant kulde. Men at varme et helt hjem op kan være dyrt.

Her får du et par tips til, hvordan du kan spare på varmeregningen.

Gamle huse betyder dårlig isolering

Generelt gør det sig gældende at huse af ældre dato ikke er så velisolerede som nyere huse. Tidligere var der ikke de samme standarder for isolering, og man levede generelt med en lidt koldere stuetemperatur.

Gamle huse har ofte en utilstrækkelig loftisolering samtidig med at hulrumsisoleringen ikke er eksisterende. Dette kan have stor betydning for et hjems indendørsklima.

Bor du således i et gammelt hus eller i en ældre lejlighed, så kan det meget vel være at du betaler en høj sum for at holde rummene varme, da varmen simpelthen stille siver ud.

Vær opmærksom på om din varmeregning er høj, om der er træk fra væggene og om du jævnligt har problemer med skimmelsvamp, sådan tjekker du om din hulrumsisolering er i orden, og sådan kan du bedst udrede fejlene i tide.

God isolering er bedre for klimaet

De senere år er der kommet høj fokus på klima og miljø. I takt med at den globale opvarmning har påvirket vores natur i en negativ retning, har flere og flere mennesker på verdensplan fået øjnene op for menneskers indvirkning på Jorden.

Alle taler om klimakrisen, og det handler om at sætte tempoet ned og spare på energien. Nogle gør dette ved at droppe kødet i den daglige kost, andre hopper på cyklen i stedet for i bilen mens visse mennesker ligger meget energi i at genbruge. Hvis man mener at naturen skal have en hjælpende hånd, så har man også selv en rolle i den grønne omstilling.

Når det kommer til dette, så har isolering i et hjem faktisk også en betydning for klimaet. Hvad enten du har brændeovn, elvarme eller fjernvarme, så slider din varmekilde på atmosfæren. Det er derfor en god idé ikke at bruge den på en uhensigtsmæssig måde.

I dag har man øje for klimaet både når man bygger huse og når man isolerer dem. Et hjem skal være bæredygtigt, og dette kræver en god hulrumisolering.

Få professionel vejledning

Har du mistanke om at din bolig måske ikke er helt up-to-date når det kommer til isoleringen i væggene, så kan det være en fordel at rådføre sig med en fagperson på området.

Det er muligt at få en kyndig fagperson ud til det givne hjem for at måle på hulrumsisoleringen. I den sammenhæng kan denne person bedømme, om der overhovedet er isolering i væggene og om der er mulighed for efterisolering.

Det kan være svært selv at bedømme, hvordan det står til med væggene og varmeudslippet, og netop derfor kan det være en god idé at få professionel hjælp.

Selvom at det kan synes at en efterisolering er dyr, så kan en god isolering spare dig for tusindvis af kroner årligt, hvilket vil sige at udgiften tjener sig selv ind på få år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *