Skal jeg tage kosttilskud når jeg træner?

Der findes desværre rigtig mange myter inden for fitnessindustrien, som bør aflives med det samme. En af de mest omtalte ting er, når det kommer til kosttilskud i forbindelse med træning. 

Der findes mange forskellige kosttilskud, som fitnessentusiaster har stående derhjemme. Det kunne for eksempel være BCAA, kreatin, proteinpulver eller magnesium. Men har man brug for kosttilskud for at træne optimalt? Er der noget farligt ved at tage kosttilskud? Vi har svarene til dig her. 

Hvad vil de sige at tage kosttilskud? 

Det er det mest normale i verden at snuppe en vitaminpille eller en omega 3 kapsel efter morgenmaden. Vi tager vitaminpiller og tilskud for at passe godt på vores krop, og give den de vitaminer og mineraler, som den har brug for.

På samme måde kan vi tage kosttilskud i forbindelse med vores træning. De fleste tager muskelfokuserede kosttilskud, som hjælper med muskelopbydning og restitution. En af de mest populære valg er for eksempel proteinpulver. Proteinpulver er en god ide at tage, hvis du gerne vil garantere at opnå dit daglige proteinindtag. 

Er det farligt at tage kosttilskud? 

Nej. I langt de fleste tilfælde er det fuldkommen ufarligt at tilføje diverse kosttilskud til dit daglige indtag – medmindre du altså ikke er svært allergisk. Alting bør indtages i moderate mængder, så følg altid anvisningerne på pakken.

Bør jeg tage kosttilskud når jeg træner?

BCAA, kreatin og proteinpulver er som sagt ganske ufarligt, men behøver du at tage det? Svaret afhænger meget af, hvilken træningsform du udøver. Det er nemlig ikke alle træningsfolk, som har gavn af for eksempel proteinpulver eller BCAA. 

Hvis du udøver intense muskeludøvelser, hvor du løfter tunge vægte, så er proteinpulver en god ide. Det er også godt til atleter, som træner hårdt mange gange om ugen.

Hvis du derimod elsker at dyrke yoga, løbe et par gange om ugen eller gå til zumba, så vil du højst sandsynligt ikke have gavn af at tage diverse træningsfokuserede kosttilskud.

Kosttilskud til styrketræning

Kosttilskud til fitness er altså virksomme for dig, som elsker at styrketræne. Hvis du styrketræner flere gange om ugen, og gerne vil optimere din træning, så kan du for eksempel investere i en af følgende kosttilskud: 

  • Kreatin – for øget performance og restitution
  • Proteinpulver – for ekstra protein i din daglige kost
  • Koffein – for ekstra energi til træningen

Du kan også supplere med fiskeolie og magnesium, hvis ikke du føler, du får nok gennem din daglige kost. 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *