Sådan skifter du let A-kasse

En A-kasse er dit økonomiske sikkerhed. Det er det sikkerhedsnet der kan holde dig oprejst og fortsat kørende i tilfælde af arbejdsløshed. De færreste forbrugere er dog slet ikke bevidste om vigtigheden af en A-kasse, og har enten direkte eller ubevidst fravalgt den sikkerhed den giver. I denne artikel har vi derfor samlet en oversigt over hvad en A-kasse er og tilbyder, samt hvordan du enten kan tilmelde eller skifte til ny. Læs med.

Befinder du dig på det danske arbejdsmarked, anbefales det, at man tilmelder sig en A-kasse. A-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse, og hjælper dig i den forbindelse med dagpenge, i tilfælde af pludselig ledighed. Fremtiden vil altid være uvis, og man kan aldrig være sikker på hvor man står i morgen eller om et år. For derfor at undgå at havne på kontanthjælp, bør man sørge for at gardere sig retmæssigt i ordentlig tid. Der findes mange bud på en billig A-kasse, og uanset hvilken økonomisk situation du står i nu, vil der således være en A-kasse der passer til dig.

Skift / tilmelding af A-kasse

Har du endnu ikke meldt dig ind i en A-kasse bør du overveje muligheden nu. For at kunne modtage dagpenge, er det et minimumskrav, at man skal have været medlem af sin A-kasse i mindst et år og have arbejdet i minimum 52 uger. Man bør derfor tilmelde sig god tid forinden, for at være sikret den rette økonomiske støtte, i tilfælde af, at man pludselig står uden job.

Der findes mange forskellige A-kasser og det kan derfor være svært at navigere rundt i hvilken A-kasse man bør vælge, og hvilken der er bedst for en. I dag findes der heldigvis adskillige sammenligningstjenester der forsøget at hjælpe og gøre det nemt for dig som forbruger. Hermed kan du hurtigt skabe et overblik over de forskellige udbydere og finde den rette løsning for dig. Hvis du i forvejen er medlem af en A-kasse, er dette også en god mulighed for at undersøge markedet, og se om der findes øvrige og bedre alternativer.

Hvad koster det at være medlem af en A-kasse?

Det er meget individuelt fra A-kasse til A-kasse hvor meget der månedligt skal betales i kontingent. Vigtigt er det at vide, at det der månedligt betales i kontingent, er det samlede beløb som du i sidste ende vil få udbetalt i tilfælde af arbejdsløshed. Betaler du et højere månedligt eller årligt kontingent, vil du således også få udbetalt et højere beløb i dagpenge.

 

3 thoughts on “Sådan skifter du let A-kasse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *