Sådan sikrer du en hyggelig ferie i Danmark

Sommer og sol er skønt, men for mange af os er det nok at opleve noget andet end hverdagens faste rytme. Derfor holder mange danskere ferien herhjemme – det er både nemt, tæt på, budgetvenligt og der kan forventes en vis kvalitetsstandard. Se her hvordan du får en skøn ferie i Danmark, uanset årstid og landsdel.

Ud og se

Det anbefales at afholde minimum 14 sammenhængende dage, for at få en effektiv ferie. Idéen er at adsprede hverdagen med helt nye omstændigheder, sanseindtryk og aktiviteter. Mange af os vælger at holde ferie herhjemme, da riget har masser at byde på, uanset hvilken landsdel man vælger, og om man er til by eller land.

Her er et par håndplukkede seværdigheder til inspiration:

  • 38 geosites at vælge mellem
  • Zoologisk have
  • Dyrehavsbakken
  • Tivoli (inden for sæson)
  • Legoland – en sand klassiker

Sommerhus

Mange danskere vælger at leje et sommerhus, hvis de dog ikke har sit eget. Det smukke ved et sommerhus, er at det lige så vel kan fungere som ‘vinterhus’. Forestil dig bare den vilde omkringliggende natur og det hyggelige skær fra brændeovnen. Oplagt mulighed for at slappe af i stilheden, og få et afbræk fra hverdagen.

Der er heller intet til hinder for at grille selvom det er vinter. Husk blot at få selve grillen samt dit weber kuglegrill tilbehør med, og du kan få grillmad midt i februar måned, hvis du vil. Utraditionelt, men vi hos redaktionen har testet og det virker helt perfekt. Du kan altså snildt nyde en omgang lækkert grillmad og vin foran pejsen, mens snestormen raser udenfor.

Prof tip: For at lette rengøringen af grillristen, kan du lægge den ude på græsplænen natten over. Alternativt kan du fedte risten ind i brun sæbe, omsluttet af plastik.

Inden for rækkevidde

For nogle af os handler det om at komme så langt væk fra civilisationen og så tæt på naturen som muligt. De fleste af os er dog så afhængige af telefon og internet, at en stærk forbindelse er et must. Desuden skaber det en vis tryghed, at du altid kan komme i kontakt med omverden, skulle der blive behov for det. Online kan du nemt se alle områderne med den bedste mobildækning i 2020, alt efter hvilket teleselskab du bruger.

Derudover er det kun dine behov, ønsker og budget som afgør hvor du kan tage hen. Danmark er spækket med hyggelige feriespots, og hvis du har bil, er de alle sammen højst nogle timers kørsel væk.

Autosvar

Vi anbefaler at du kobler helt fra teknologien, når du afholder ferie. Hold eventuelt et totalt digitalt detox, aktivér autosvar på din e-mail, og slap af til den helt store guldmedalje. Bare rolig, dine mails og notifikationer er der stadig i morgen.

Hvad enten du er til byferie, lange gåture i skoven, en god bog ved kaminen eller kvalitetstid med familien, så er der masser af muligheder her i andedammen. Pak tasken og tag familien med ud i det danske. Du bliver formentlig positivt overrasket!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *