Sådan får du bedre tandrutiner

Sundere tænder er noget, som alle mennesker bør stile efter. Årsagen skal findes i, at det at holde tænderne i ’god form’ kan være med til at spare personer for både besvær og mange penge.  

Derfor skal dine tænder plejes og passes

Det er ikke for sjov, at vi allerede fra vi er helt små børn lærer at børste tænder og lærer om sukkerindholdet i diverse fødevarer.

Når vi lærer om netop børstevaner og sukker, skyldes det, at det er vigtige områder for tænderne. Det at børste sine tænder grundigt er enormt vigtigt, fordi det fjerner det skidt og snavs, som ellers kan udvikle sig til caries – altså blive til huller i tænderne.

I forhold til lærdommen om sukker, så skyldes denne, at sukker er med til at skabe en næsten perfekt grobund for ”Karius og Baktus” inde i munden. Sukkeret kan sætte sig og blive omdannet, således at det slider og tærer på tændernes emalje. Alt dette skal naturligvis undgås.

Det er nemt og enkelt at børste sine tænder

Det er ikke raketvidenskab at børste sine tænder. Det er snarere et spørgsmål om at få opbygget gode vaner, som man indarbejder på sin rygrad. Vanerne går i alt sin enkelthed ud på, at man børster sine tænder i minimum to minutter, hver morgen og hver aften. 

Herudover er det vigtigt, at man bruger en god tandpasta, der har fluor som en del af sine ingredienser. Det er nemlig dette middel som beskytter tænderne.

Sidst, men absolut ikke mindst, bør man bruge tandtråd dagligt. Det er nemlig ikke alting som tandbørsten kan fange. Skidt mellem tænderne er notorisk kendt for at være svært at fange med den almindelige tandbørste, hvilket gør tandtråden til en nødvendighed.

Husk herudover at besøge din tandlæge, så du har en fagperson, som kan holde øje med deres udvikling. Du kan f.eks. finde Tandlægerne NordSmil i de fleste større danske byer, hvormed du kan få en dygtig tandlæge til at føre kontrol med tandsættet. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *