Ravjagt med familien i weekenden

Jeg er entusiastisk ravjæger og min åbenlyse begejstring er smittet af på min omgangskreds og hele familien. Vi var derfor et par af vennerne samt kone og børn, der besluttede, at vi ville tilbringe lørdag nat på stranden langs Korsørs kyst og kigge efter rav. Faktisk tror mange, at man kun kan finde rav ved Vesterhavet, men det er muligt at finde rav ved andre danske kyster f. eks på Sjælland og Fyn.

Nå, men vi besluttede os altså for at drage afsted sidste lørdag og årsagen til, at vi ville afsted om natten var, at vi havde anskaffet os et par ravlygter med et helt specielt UV-lys, der får de biologiske mikroorganismer i ravet til at fluorescere og lyse op. Det er super smart og mægtig sjovt, at gå der i nattens mørke og kigge efter objekter, der lyser. Vi fandt lygterne inde på hjemmesiden ravfund.dk og de har et helt ekstremt stort udvalg. Faktisk er siden også fuld af gode råd, som du kan drage nytte af, uanset om du er nybegynder eller en erfaren ravjæger.

Det lyder måske lidt sært, at vi gik rundt der med vores lygter og ravbriller (lyset fra lygterne er skarpt, så det er bedst at beskytte øjnene med ravbriller), men i disse Corona tider er det lidt begrænset hvad vi kan foretage os så vi valgte at tilbringe natten i det fri, med god afstand og alligevel være en del af fællesskabet. Jesper – min gode ven – fandt en fin lille klump, som han tog med hjem til sin kæreste men det fedeste var min søn fandt et stykke som vi efterfølgende vejede til hele 9,5g og hvem ved, måske finder han flere næste gang vi skal på ravjagt. Ja, du læste rigtigt – vi skal afsted igen og næste gang bliver det en dykkertur da hele familien er dykkere på hobbyplan og heldigvis valgte vi en vandtæt Ravlygte, hvilket de andre også gjorde.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *