Rækker SU’en ikke langt nok i 2022?

Der diskuteres hele tiden om SU’en, og mange studerende mener, at SU’en simpelthen er for lav. Dette skyldes, at inflationen er relativt høj, og så er huslejen – specielt i København – steget rigtig meget i løbet af de seneste par år. Der er dog ikke ligefrem udsigter til en højere SU, hvorfor man enten bør arbejde mere ved siden af studiet eller spare penge. Vi kommer ind på, hvordan du kan spare penge, når du studerer.

Gå mindre i byen

Der er ingen tvivl om at det er sjovt at gå i byen, og det er også en meget social ting her i landet. Problemet er bare, at det er utroligt dyrt at gøre hver eneste weekend. En gennemsnitlig studerende kan sagtens bruge 10% af sin SU før eller efter skat på én enkelt aften, hvis det “stikker lidt af”. Man bør derfor skære sit forbrug af alkohol ned og kun få i byen én gang hver måned eller hver anden måned. Man kunne alternativt skifte byturen ud med aftenhygge derhjemme og drikke et par dåseøl, der er meget billigere.

Investér når du får penge

Hvis du er så heldig, at du ikke kører med underskud hver måned, så kan du vælge at investere dine penge. Hvad pengene lige præcis skal investeres i, det ved vi ikke, men en række studerende har købt Ether og derefter solgt Ether med en stor gevinst. Man skulle selvfølgelig købe på det rigtige tidspunkt, men vores pointe er bare, at man skal være smart omkring sine investeringer, for så kan man nemlig have flere penge i fremtiden.

Brugte studiebøger

Studiebøger er ekstremt dyre på nogle studier, hvorfor man virkelig bør tjekke DBA ud for at se, om nogen sælger de bøger du søger. Man kan oftest spare over 50% af nyprisen, da folk gerne vil af med deres bøger hurtigt efter et afsluttet semester.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *