Overvejer du at investere din opsparing?

Sådan kommer du godt i gang med kloge investeringer – hellere før end senere!

De fleste danskere har efterhånden fået øjnene op for, at de lave indlånsrenter, som bankerne i Danmark kan tilbyde, ikke ligefrem er en gevinst for opsparingen. Du kan nemlig med stor sandsynlighed risikere at gebyrer og inflation stiller og roligt tærer på din formue, hvis du ikke har en plan med opsparingen. Derfor er investering én af de mest fornuftige løsninger, når du vil lave en fornuftig plan for din opsparing – uanset om det er opsparing til bryllup og drømmerejse, privat pensionsopsparing eller børneopsparingen. Desværre er mange danskere også en anelse skeptiske over for at begive sig ud i investering på egen hånd – men det er en skam, for som aktiv privat investor med den rette investeringsstrategi kan du virkelig få formuen til at gro over 5-10-20 år.

Hvad skal man investere sin opsparing i?

Først og fremmest skal det her understreges, at du som nybegynder på aktiemarkedet aldrig skal investere mere end du vil kunne tåle at miste. Det kræver erfaring at investere, så begynd med et mindre investeringsbeløb og en overskuelig portefølje af aktier og lignende. De fleste investeringseksperter råder til at man starter med et beløb på omkring 5000 kroner, så man kan købe et fornuftigt udvalg af værdipapirer.

Du kan dog investere i meget andet end aktier og værdipapirer. Hvis du gerne vil have usædvanlig god sikkerhed for din investering, så bør du måske overveje investering i fast ejendom. Hvis du derimod er tiltrukket af idéen om at handle med dine aktiver tit og ofte, så kan daytrading og investering i voksende kryptovaluta såsom Bitcoin være ideelt for dig.

Investering med passion i værdifulde objekter

Du kan også investere i alverdens værdiobjekter – guld, sølv og andre værdifulde råmaterialer er et ganske sikkert valg, men også kunst, sjældne tegneserier, designmøbler og dyre investeringsvine fra Bordeaux er indbringende og populære investeringsobjekter. Dog er risikoen større, for vinen kan blive dårlig, møblerne blive angrebet af skadedyr og så videre, ligesom du ikke nødvendigvis altid har en hovedrig interesseret køber stående parat, når du vil sælge!

Få gode råd hos investeringseksperter online

Som ny inden for et felt som investering, er det bestemt anbefalelsesværdigt, at du sætter et godt stykke tid af til dybdegående research og at undersøge alle muligheder, før du køber dine første aktier. På mininvestering.dk/investering kan du finde introduktioner og udførlige guides til, hvordan du kommer godt fra start, ligesom du kan finde anmeldelser af de bedste online investeringsplatforme.

Husk at du altid bør vælge en online platform, som er brugervenlig, overskuelig og billig at bruge, da du bedst opnår succes med dine investeringer, hvis du har lyst til at bruge tid på dem – for det er nemlig din tid på forarbejdet, der betaler sig i længden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *