Optimer arbejdsdagen med GPS maskinstyring

Arbejder du inden for en branche, hvor der er store maskiner indblandet, er denne artikel lige noget for dig. I dag har teknologien også vundet indpas i byggebranchen. Her kan entreprenørmaskiner blive maskinstyret, og det har en række fordele for dig. Men hvad handler det egentlig om, når vi snakker om GPS maskinstyring? Og skal du vælge 2D eller 3D?

Alt det fortæller vi dig mere om i denne artikel. På den måde kan du blive godt klædt på til at gøre arbejdsdagen meget nemmere. Vi hjælper dig til at beslutte, om du skal vælge 2D eller 3D GPS maskinstyring og giver dig en god forklaring på begge dele.

Hvad er GPS maskinstyring?

Lad os først få på plads, hvad det hele handler om. I dag er det muligt at være særdeles præcis, når det kommer til bygge- og entreprenørarbejde. Det er blevet muligt at anvende GPS maskinstyring, der er med til forebygge graveskader. Teknologien gør samtidig dit gravearbejde langt mere præcist. Dermed kan GPS maskinstyring anvendes i jordflytnings- og entreprenørmaskiner.

Ofte kan disse systemer flyttes mellem forskellige maskiner. Det består af en række sensorer, der er trådløse og med en tilhørende skærm. Skærmen kan rumme mange forskellige maskiner, der skal indkodes på denne. Der er to forskellige former for GPS maskinstyring; 2D og 3D. Nedenfor fortæller vi dig mere om de to forskellige systemer, og hvilket et du bør vælge.

2D-versionen

Den billige version er selvfølgelig 2D, som er en todimensional form for maskinstyring. Denne udgave kan arbejde ud fra et område, der i forvejen har opsat en rotorleaser. Du skal kende til det område, som du arbejder indenfor. Derved er det nødvendigt at få en hjælpende hånd fra en landmåler, inden du giver dig i kast med gravearbejdet.

Systemet er til gengæld særligt godt til ledningsarbejde eller dræningsarbejde. Det vil spare dig for en masse tid i forhold til at måle op. Det kan 2D-versionen nemt gøre for dig.

Den opgraderede 3D-version

Den anden mulighed er 3D GPS maskinstyring. Her slipper du for at skulle opmåle, inden gravearbejdet påbegyndes. Det sørger systemet for at gøre for dig. Du skal blot placere maskinen på jorden, hvorefter systemet kan lokalisere dens præcise placering. Efterfølgende er du klar til at gå igang med arbejdet. Tegninger sendes direkte fra kontoret og ud til maskinen, så arbejdet kan påbegyndes.

3D-versionen har ofte en særlig unik præcision på få centimeter. Derfor arbejder du også langt mere præcist med denne version i forhold til 2D-versionen. Samtidig kan data overføres direkte til Google Maps. Det vil være med til at undgå en forkert placering af forskellige projekter.

Har du allerede et 2D-system? Så kan du ofte opdatere systemet nemt og hurtigt. Hvis du gerne vil have muligheden for 3D GPS maskinstyring, skal du i mange tilfælde give din skærm en ny software. Samtidig kræver det, at du installerer nogle antenner på den respektive maskine. På den måde kan du bruge dit nuværende system og optimere det ved blot nogle få ændringer. Så kan du nemt komme i mål med de mange opgaver nemt, præcist og hurtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *