Murmaling – diffusionsåben facademaling til facaden

Synes du, der er brug for lidt forandring på din bolig? Eller trænger facaden på dit hus slet og ret til en kærlig hånd? Så skal du overveje at give den en omgang diffusionsåben maling. Her kigger vi nærmere på netop denne type facademaling, som i en fart kan gøre dit hus endnu smukkere og mere holdbart.

Hvad er diffusionsåben facademaling?

Først og fremmest skal vi lige have slået fast, hvad det egentlig vil sige, at en maling er diffusionsåben. Kort og godt er en diffusionsåben murmaling en type maling, som tillader fugt at trænge ud af muren. Maler du din facade med diffusionsåben maling, kan fugt fra huset altså slippe igennem murværket og ud.

Det helt geniale ved denne type maling er, at fugt nok kan slippe ud, men at den til gengæld ikke kan trænge ind. Der vil således ikke kunne trænge eksempelvis regnvand igennem malingen fra ydersiden. Denne type maling er således særligt ideel at bruge eksempelvis til facaden, soklen og kælderen. Alle steder, hvor det er særligt vigtigt, der ikke trænger fugt ind i muren, bør du ganske enkelt bruge diffusionsåben maling.

Hvorfor er diffusionsåben maling smart?

Hvis fugt ophober sig i dit murværk, kan det føre til slemme skader på huset. Eksempelvis kan du få frostskader, hvis der er fugt i murene, og det derefter bliver rigtigt koldt udenfor. Derfor skal du selvsagt sørge for, at fugt ikke får lov til at samle sig i dine vægge, hvis du gerne vil passe godt på dit hus.

Man kan ikke komme uden om, at der bliver skabt noget fugt inde i dit hus. Det sker blandt andet, når vi mennesker trækker vejret. En del af fugten bliver fjernet, hvis du sørger for at lufte godt og grundigt ud hver eneste dag. Selvom du sørger for god udluftning, kan det imidlertid fortsat være svært at få al fugten ud, og så er det, den kan ophobe sig og give fugtskader. Når du benytter diffusionsåben facademaling, har fugt mulighed for at slippe ud af huset, men vand kan ikke trænge ind. Det er altså en helt genial løsning, hvis du vil give dine mure mulighed for at ånde.

Sådan får du den smukkeste facade

Hvis du vil have det absolut bedste resultat, når du maler din facade, skal du sørge for at rense facaden godt og grundigt, inden du går i gang med selve malingen. Når du renser murværket, inden du maler, får du ikke blot et flottere resultat, men også et mere holdbart resultat. Der er således flere gode grunde til, at du skal sikre dig, at din facade er fuldkommen renset, inden du går i gang.

Når du renser din facade, skal du være yderst opmærksom på, at du gør det rigtigt. Bliver det ikke gjort fuldkommen korrekt, kan du risikere, at du laver skader på facaden, og det er naturligvis ikke ønskværdigt. Hvis ikke du ønsker at kaste dig ud i projektet selv, kan du naturligvis få professionel hjælp til det.

Når murværket er renset, skal du sørge for at give det en omgang grunder, så din diffusionsåbne maling vedhæfter sig ordentligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *