Lav magnetiske æsker og kort

Skab magi med magneter og lav dine egne magnetiske æsker og kort.

Det kommer lidt i bølger, men DIY er igen blevet moderne, og magnetiske løsninger er samtidig blevet et populært element i de hjemmelavede projekter, som bliver mere og mere avancerede, fordi man kan søge så meget inspiration på Pinterest og på blogs.

Glem alt hvad du tror, du ved om magneter, hvis du sammenligner med souvenir magneterne – for de holder ikke til noget, og de er store og bøvlede. Brug i stedet små powermagneter. Det er dem, du allerede kender fra mobilcovers og andre magnetiske låse, hvor man ikke kan se, at der er magneter i, men hvor de lukker sammen selv. Og nu kan du altså også lave dine egne æsker og kort med en lille magnetlås i. Det er ikke kun smart og sjovt at arbejde med, men magneterne er også genanvendelige til fremtidige kreative eventyr, hvis ikke de længere skal bruges i den æske eller det kort, du har lavet.

Denne artikel er skrevet for at inspirere dig til at bruge flere magneter i hverdagen ved at tilføje dem som en ekstra dimension til dine DIY-projekter.

Den magiske verden af magneter

Magneter er ikke kun små metalstykker med en dragende kraft; de er byggesten til fantastiske DIY-projekter. For at komme i gang med at lave magnetiske æsker og kort skal du have nogle små, men kraftfulde magneter. Til kort er magneter som disse skivemagneter i str. 5×1 mm. ideelle, mens skivemagneter i str. 10×1 mm. er perfekte til æsker af karton og tyndt stof.

DIY-revolutionen

Selvom moderne teknologi har leveret mange færdige løsninger, oplever vi en DIY-renaissance – måske fordi vi børn af 80’erne nu er blevet voksne med egne børn og savner lidt fra “de gode gamle dage”. Folk vælger igen at tage sig tiden til at skabe personlige og unikke genstande selv. Og ved at bruge magneter til at lave æsker og kort med magnetlås har du mulighed for at kombinere DIY med aspekter af genanvendelse og kreativ frihed. Og det må siges at være lige op i tiden nu med så meget fokus på nærvær, at skynde sig langsomt og at huske på at bruge grønne løsninger i dagligdagen.

Sådan gør du

 1. Materialer:

  • Magneter af neodymium (vælg størrelse baseret på dit projekt)
  • Karton, papir el.lign. til kort
  • Stof, karton, træ el.lign. til æsker
  • Lim eller dobbeltklæbende tape
 2. Lav magnetiske kort:

  • Fastgør en eller flere små skivemagneter på bagsiden af dit kort eller ved at lave kortet af to stykker karton, hvor magneterne kan gemmes helt. Husk at parre magneterne, så de tiltrækkes og ikke frastødes – det er nemt, når du har dem i hånden, og så kan du evt. vente med at lime dem fast, til du er helt sikker (f.eks. ved kun at lime den ene fast og så vende den anden magnet korrekt, inden du limer den fast som det sidste).
 3. Skab magnetiske æsker:

  • Fastgør større skivemagneter på indersiden og ydersiden af låget, hvor magnetløsningen skal være. Jo mindre afstand der er mellem de to magneter, desto stærkere en magnetløsning får du. Så placer altid den ene magnet på indersiden af låget og den anden yderligt på selve æsken.
 4. Det personlige touch:

  • Udsmyk dine kort og æsker med farver, mønstre eller decoupage for at tilføje din personlige signatur.

Genbrug magneterne til endeløs kreativitet

En af de største fordele er som samt muligheden for genbrug af magneterne (når du vælger magneter af neodymium, har du en magnet, der virker i min. 80 år, før den begynder at miste styrke, hvis du altså passer godt på den). Når du er færdig med et magnetisk kort eller en æske, kan du let fjerne magneterne og bruge dem til dit næste projekt. Det er bæredygtig kreativitet i praksis.

Inspiration på Magnetz.dk

Hvis du søger yderligere inspiration eller har brug for magneter til dine projekter, kan du udforske det brede udvalg på Magnetz.dk, hvor vi har skrevet rigtig mange FAQ’er om DIY projekter. Se f.eks. denne FAQ, hvor vi går i dybden med invitation med magnetlås.

Du finder magneter til dine kreative projekter i mange størrelser og med eller uden lim, hvilket giver dig en kæmpe fleksibilitet.

Så lad kreativiteten flyde og giv dine DIY-projekter et magnetisk twist, der ikke kun imponerer med deres funktionalitet, men også har muligheden for genbrug og uendelig kreativitet.

Skrevet af Magnet-Mia fra Magnetz.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *