Lær at spille på håndbold – guide for begyndere

SG-Rurhtal, 1.Herren vs. TV-Neheim” – (CC BY-ND 2.0) by guddb

Håndbold er ikke en af verdens største sportsgrene, men ifølge https://www.holdsport.dk/da/ er det en meget populær sportsgren i Danmark og også blandt oddsere. Det er super simpelt at lære at spille på håndbold, hvor der ofte er masser af værdi på spillemarkederne. Her kan du læse mere om hvordan.

Hvad er reglerne?

Håndbold består af to hold med syv spillere på hvert hold, én målmand og 6 markspillere. En kamp spillesover to halvlege på 30 minutter, og det handler om at score flere mål end modstanderen. Der scores ved at kaste bolden i mål, og spillet kan minde en lille smule om basketball, da spillerne på samme måde bruger deres hænder til at drible og flytte bolden rundt.

Hvordan better man på håndbold?

Der findes mange måder hvorpå, man kan bette på håndbold. Man kan spille på kampe før de starter, eller live-bette på kampe, der allerede er igang, ligesom man også kan spille på turneringsvindere.

Kigger vi på spilmarkederne for kampe, er der mulighed for at spille på, hvem der vinder kampen, mens man også kan spille et handicap-spil. Sidstnævnte er godt at bruge, hvis man tror at et hold er betydeligt stærkere end det andet, og derfor kan vinde med mere end x antal over modstanderen. Her er der ofte høje odds at finde, og det kan derfor være en fordel at bruge denne type spil. Man kan også spille på vindere af halvlege, hvis man har spottet at et hold, statistisk set er gode i første halvleg for eksempel. Derudover kan man spille på total antal mål i kampen. Her sætter bookmakeren typisk en linje, hvor de udbyder odds på under/over x antal mål.

Hvilke håndbold-turneringer kan bettes på?

Der er mulighed for at bette på landsholdskampe til officielle turneringer som for eksempel VM i håndbold, der afholdes hvert andet år. EM afholdes ligeledes hvert andet år, hvor en guldmedalje i øvrigt kvalificerer det vindende hold direkte til VM.

Det næste europamesterskab finder sted til januar 2020 i Sverige, Østrig og Norge hvor Danmark ifølge mange eksperter og bookmakere er favoritter til at vinde guldet. Det kan også ses hos udbydere af håndbold betting som fx https://extra.bet365.dk/news/da/, der giver odds 3,25 på de danske verdensmestre til at vinde EM i 2020.


Udover de store landsholdsturneringer hvor OL også skal tælles med, kan man også følge med i diverse klubturneringer, der typisk finder sted fra august til juni. Den største og mest prestigefyldte turnering i klubhåndbold er EHF Champions League, hvor https://nordjyske.dk/nyheder/ skriver at de danske mestre fra Aalborg har fået en god lodtrækning dette år. Hvis de som forventet spiller sig videre i turneringen, skal de op mod hold fra de største nationale håndboldligaer, der tæller den tyske Bundesliga, den spanske ASOBAL liga og den franske LNH Starligue.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *