Lånemuligheder for unge

Der kurserer rygter om, at man ikke kan låne penge før man er fyldt mindst 21 eller endda 23 år.

Det korte svar er, det passer ikke. Jf. dansk lov kan man sagtens låne penge, så snart man er fyldt 18 år. Det betyder dog ikke, at det er lige så nemt for yngre medborgere, som det er for de “rigtige voksne”.

Dette skyldes at långivere, banker, kreditinstitutter og andre virksomheder der lever af at udlåne penge, mener at unge er mindre kreditværdige end mere modne folk. Derfor sætter mange udlånere mere eller mindre vilkårlige aldersgrænser. Hos nogle kan det være 19 år, 21 hos andre, eller helt op til 23 hos en tredje.

Hvorfor man mener at kreditværdigheden stiger med alderen kan vi kun gisne om. Men der findes muligvis statistikker der bekræfter dette.

Kviklån, SMS lån, eller banklån, hvad er bedst?

Kviklån er de sidste år blevet meget populære. Det tager under en time før du har pengene på kontoen, og du har hverken brug for lønsedler eller anden dokumentation. Det eneste du har brug for, er dit NemID. Der skal heller ikke stilles sikkerhed med kviklån. Det gør denne lånetype generelt lidt dyrere end et lån i banken, men ikke nødvendigvis.

Fidusen er, at de fleste kviklån (i hvert fald når det er beløb på under 50.000 kr.) ikke opkræver et stiftelsesgebyr som bankerne gør, og derfor kan et kviklån godt være billigere selv om renterne er højere. Hvis du kan afbetale hele lånebeløbet relativ hurtigt, kan et kviklån være dit bedste bud.

SMS lån er kviklån der kan klares online, og ikke over SMS som navnet ellers lægger op til. Det har været mulig da denne type lån blive introduceret, men ikke længere.

Typisk er det små lån med ultrakort løbetid. Dvs. du kan nuppe op til 1000 kroner nu og her, og betaler dem tilbage før måneden er omme. Det kan du fx hos NUPP, som er en af disse typer af låneudbydere – læs her mere om låneudbyderen NUPP. Der kan aftales længere betalingsfrister, men så er et SMS lån ikke nødvendigvis billig.

Vær smart, undersøg mulighederne, lån billigst

Det billigste lån for unge dig, vil altid være et SU lån. Det kræver selvfølgelig at du er, eller kan komme, på SU. Men så vil det under alle omstændigheder være det billigste lån du kan få.

SU lån er målrettet mod studenter og derfor meget fordelagtige for unge. Renterne er lave og du kan tage dig god tid med at betale tilbage. Men SU lån er ikke som de andre låntyper. Du får ikke udbetalt en engangssum, men et månedligt tilskud til din SU. Det kan være både en fordel som en ulempe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *