Kom i gang med gaming uden det bliver dyrt

En af de hurtigst voksende hobbyer blandt unge er gaming. Det debatteres endda om specifikke computerspil i virkelighenden burde anerkendes som sportsgrene.

I Danmark kender de fleste holdet Astralis for deres fantastiske resultater i spillet Counter Strike, der for alvor satte Danmark på landkortet som en nation med dygtige gamere. Men det går ikke bare den ene vej – det har nemlig også åbnet øjnene for gaming som en karrierevej og ikke bare et spil.

Hvordan kommer man i gang med at game?

En af de helt store barrierer for at starte med at spille computer er udgifterne til at købe gamer udstyr. Hvis du tænker dig om, kan du dog spare mange penge ved at købe et såkaldt gamer sæt med alt gamer udstyr du skal bruge for at begynde. Hvor du til fodbold kan komme i gang med blot et par fodboldstøvler, kræver det en del mere at begynde med gaming. Derfor giver det mening at købe et bundle med alt inkluderet fra start.

Den absolut vigtigste del er selvfølgelig computeren, men er du klar over hvad du ellers har brug for? Her får du listen:

  • En god mus (spiller du med en dårlig mus har du nærmest tabt på forhånd)
  • Et ordentligt tastatur (Det man har i forvejen er sjældent godt nok.
  • Et over-ear headsæt
  • En musemåtte

Men det er ikke det eneste du bør skrive på indkøbslisten før du er klar til gaming. Hvis du virkelig vil være med på højt niveau skal du nemlig også bruge to andre vigtige ting:

  • Et gamer bord
  • En gamer stol.

Det kan virke skørt, men et gamer bord er faktisk en utrolig vigtig del af mange spilleres setup, og du skal ikke nøjes med et vilkårligt bord. Du er nødt til at købe det rette udstyr hvis du vil have den rigtige feeling af gameroplevelsen.

Hvis du har brug for hjælp til at vælge det rigtige udstyr findes der mange sider, som eksempelvis Gameruniverset og Gamermagasinet som guider dig til at vælge godt udstyr.

Hvad tjener de bedste gamere i verden?

Det er på ingen måde en hemmelighed at esport er blevet en stor industri med enorme pengesummer involveret.

Men vidste du at den gennemsnitlige gamer tjener omkring 400.000 om året i USA? Med et markant lavere skattetryk end i Danmark er det en rigtig fin løn, og det er gennemsnittet.

Det bliver dog meget vildere.. En Dota2 spiller som hedder Kuro Takhasomi er skrevet op for en årlig løn på 24 millioner… det er vildt.

En ting er spillernes løn, noget andet er priserne der vindes til de største turneringer. I 2017 ramte den største gevinst omkring 16 millioner kroner.

Dertil følger at alle de professionelle spillere også tjener penge fra private sponsorater og lignende aktiviteter.

Kort sagt.. hvis du bliver blandt de bedste til gaming, så skal lønnen nok følge med!

køb et gamer sæt

Hvad skal der til for at blive blandt de bedste gamere?

Ja, selvom det lyder dejligt at tjene 24 millioner om året, så er det som med så mange andre sportsgrene ikke noget der kommer af sig selv.

At opnå et niveau som er højt nok til de største scener kræver utallige mængder timer med mus og tastatur bag en computerskærm.

Dertil følger at gaming som en professionel sportsgren også kræver meget mere end bare computerspil.

De bedste i branchen har personlige trænere, diætister osv. som de skal leve op til, for at kunne performe så godt som muligt.

Hvis du alligevel overvejer at gå i gang med gaming for at blive blandt de bedste, så sørg for at købe et gamer sæt i et bundle for at spare penge på din første investering i gamerudstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *