Inspiration til opdækning af festen

Hvis du er vært for et middagsselskab, kan præsentationen af dit bord være lige så vigtig som maden. Borddækningen er en mulighed for at vise din stil og skabe en indbydende atmosfære for gæsterne. Men hvor skal man overhovedet begynde?

 

Hvordan skal et bord dækkes?

Når man skal dække bord til et middagsselskab, er der et par vigtige ting, man skal huske på. Det første skridt er at beslutte sig for et grundlæggende layout og sikre, at alle de nødvendige ting – som tallerkener, bestik, glas og servietter – er til stede. Derefter er det tid til at tænke på placeringen: Bestikket skal placeres efter retterne (f.eks. gafler i venstre side), og dessertbestikket øverst til højre; vandglasset skal placeres øverst til højre over knivene, og servietterne skal enten lægges mellem gæsterne (foldet) eller på deres tallerkener.

 

Gør bordet mere spændende med dekoration

Glem ikke at tilføje et par dekorative detaljer som blomsterarrangementer, stearinlys og endda bordkort for at få din borddækning til at skille sig ud. Med lidt fantasi og kreativitet kan du forvandle ethvert middagsbord til et indbydende rum, der vil imponere dine gæster!

 

Sådan rydder du af bordet

Endelig er det vigtigt at vide, hvordan man rydder af bordet, når måltidet er færdigt. Start med at fjerne tallerkener og bestik, der ikke længere er brug for, fold derefter servietterne sammen, og læg dem i en pæn bunke ved siden af tallerkenen. Til sidst skal du sørge for, at alle glas er ryddet af bordet, før du går til køjs!

 

Ved at følge disse enkle tips til at dække et smukt bord, kan du skabe en imponerende præsentation, som vil få dine gæster til at føle sig specielle. Med omhyggelig planlægning og sans for detaljer kan du nemt skabe et fantastisk midtpunkt, som vil tage dit middagsselskab til det næste niveau. Så glem ikke at afsætte lidt tid til denne opgave – det er det hele værd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *