Hvor kvikke er kviklån?

De er i hvert fald meget hurtige. At tage et kviklån kan klares over en tablet eller smartphone, mens du slentrer gennem gågaden, og kigger på alle de fede ting, butikkerne prøver at sælge.

Mange virksomheder der tilbyder kviklån, reklamerer med, at det tager under et minut at ansøge. Og at du har pengene på kontoen indenfor 30 minutter.

Om et kviklån er smart for dig, det kommer an på hvor mange penge du vil låne, til hvad, og hvor hurtigt du kan betale dem tilbage. Under stregen, jo hurtigere du kan blive gældfri, jo billigere.

Kviklån vil altid have højere renter end tilsvarende banklån. Det er fordi kviklån er mere risikable for långivere, idet der ikke skal stille sikkerhed. Når du låner penge i banken, betaler du også mere i renter, hvis ikke du kan stille sikkerhed. Stille sikkerhed betyder, at du har fast ejendom eller andre værdier, der kan belånes. Find billige kviklån her og læs nærmest om disse herunder.

Kassekredit er det kvikkeste kviklån

Alle har en bankkonto i dag. Og de fleste kan også få en kassekredit. Forskellen mellem en kassekredit og et regulært lån er, at med kassekreditten betaler du kun renter for de penge du overtrækker din konto med. Og kun for de dage hvor kontoen er i minus. Så længe du kan holde dig indenfor rammen.

Kassekredit modellen er så populær, at der nu også findes kviklån, der bruger samme model. Det giver et bredere udvalg af lånemuligheder.

Kassekredit er nemlig ikke andet end en aftale med banken om, at du må overtrække din konto op til et aftalt beløb. Det er hurtigt, billigt, og kvik. Men så snart du har brug for flere penge, end kassekreditten tillader, bliver det dyrt.

Hvis du trækker mere fra kontoen end aftalt, kaldes det for et uautoriseret overtræk, og så vinker der dagbøder i form af strafferenter. Det kan give ordentlige smæk. I så fald er det smartere med et kviklån.

Kviklån kan afbetales over længere tid

Indtil 2017 passede de påstand at man vil have pengene på kontoen på under en halv time. Men så kom der en lovændring. Den kræver nu, at vi skal have en “obligatorisk tænkepause” på 48 timer. Det har potentiale for at suge alt det kvikke ud af kviklån, men så slemt er det alligevel ikke.

De nye regler gælder nemlig kun for den oprindelige definition af kviklån, som var, at man skulle betale hele beløbet tilbage på under 3 måneder. Långiverne har simpelthen tilpasset sig de nye lovkrav. Nu er der stort set ingen grænser for hvor længe du må være om at blive gældfri.

Du må gerne tilbagebetale på under 3 måneder, og det er også billigst på den måde. Men det er ikke længere et krav.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *